5 locuri de vis din Romania pe care trebuie sa le vezi imediat cum se indreapta vremea

Daca iti vor mai ramane bani dupa sarbatorile de Paste, poti face plinul de carburant si sa-ti vizitezi tara impreuna cu familia sau prietenii. Iti recomandam 5 locuri spectaculoase pe care le poti admira dupa o calatorie cu masina.
Distribuie pe Facebook

Mai demult va spuneam de 5 palate superbe care merita vazute in apropierea capitalei. Si mereu v-am sfatuit sa vedeti minunatele locuri ascunse ale Romaniei, pentru ca prea multi aleg tari mai calde precum Grecia sau Thailanda ca sa-si petreaca vacanta de vara. Usor-usor, chiar daca politicienii nu ne fac deloc viata mai usoara, iar soselele sunt periculoase din cauza ca infrastructura lipseste cu desavarsire, turismul national incepe sa se miste. Apar pensiuni si locuri de cazare curate si accesibile, oamenii sunt mai primitori si serviciile incep sa semene cu cele din vest. Asa ca poate e momentul sa-i dam si Romaniei o sansa anul acesta.

Palatul Sturdza de la Miclauseni, jud. Iasi

Pariu ca habar nu aveai de existenta unui palat atat de frumos pe teritoriul Romaniei! Ai spune ca este un castel de pe Valea Loarei, dar este un palat romanesc din Moldova, la 20 de kilometri distanta de orasul Roman. Castelul este unul realizat in stil neogotic de catre Gheorghe si Maria Sturdza intre 1880-1904 si a rezistat cu succes la testele timpului. Vestea proasta e ca acum castelul apartine Mitropoliei Moldovei, impreuna cu anexele si parcul de 30 de hectare. Dar vestea buna este ca aceasta cladire a fost intretinuta bine si chiar restaurata integral in 2003, motiv pentru care turistii au ce sa vada cand ajung acolo.

5 locuri de vis din Romania pe care trebuie sa le vezi imediat cum se indreapta vremea

Castelul Calendar din Zau de Campie, jud. Mures

In localitatea Zau de Campie din judetul Mures, exista un castel cum nu vei mai gasi altul in lume. Este castelul baronului Istvan Ugron, cunoscut sub numele de Castelul Calendar. Aceasta porecla vine de la felul in care a fost gandit acest castel, si anume, sa transmita ideea de calendar anual. Are 365 de ferestre, 52 de camere cate saptamani are un an, 4 turnuri ce reprezinta anotimpurile, 12 holuri care luni are anul si 7 terase, cate zile are saptamana. Din pacate, castelul apartine acum Consiliului Judetean Mures care nu are bani sa-l readuca la starea initiala, cladirea aflandu-se intr-o stare avansata de degradare.

5 locuri de vis din Romania pe care trebuie sa le vezi imediat cum se indreapta vremeaFoto: StayFresh.ro

Abatia Cisterciana de la Carta, jud. Sibiu

O cladire interesanta si trecuta cu vederea de toata lumea este aceasta abatie foarte veche, una din cele mai vechi cladiri de pe teritoriul tarii noastre. O constructie care mai rezista chiar si in zilele noastre cu stoicism, desi a inceput sa fie construita in anul 1202. Este de fapt cea mai estica asezare a calugarilor din ordinul Cistercian care este construita intr-un stil gotic. Astazi, mai sunt in picioare doar biserica si cateva ziduri, iar manastirea de odinioara a fost distrusa si a fost construita recent pe acelasi amplasament casa parohiala.

5 locuri de vis din Romania pe care trebuie sa le vezi imediat cum se indreapta vremea

Tinovul Mohos, jud. Harghita

In apropiere de mult mai mediatizatul Lac Sf. Ana, se afla un loc unic in Europa. E vorba de un loc in care s-a format o padure deasupra unui lac vulcanic. Da, ai citit bine. Un fost vulcan a fost umplut cu apa de ploaie si pe suprafata lacului s-a format un strat de compost care pluteste si in care au crescut arbori. Aici s-a facut un traseu turistic ce traverseaza aceasta comoara a naturii, fara ca oamenii sa isi dea seama ca sub picioarele lor este apa. Numai daca au curajul sa calce usor pe suprafata pamantului isi vor da seama ca este ceva in neregula, deoarece pamantul se misca si tremura ca o gelatina moale. Un loc de trebuie vazut neaparat!

5 locuri de vis din Romania pe care trebuie sa le vezi imediat cum se indreapta vremea

5 locuri de vis din Romania pe care trebuie sa le vezi imediat cum se indreapta vremea

Castelul Iulia Hasdeu, Campina, jud. Prahova

Aproape de Bucuresti, in orasul Campina, se afla un loc foarte spectaculos. Este o casa realizata in forma unui castel, construita de scriitorul Bogdan Petriceicu Hasdeu. De ce este acest loc asa de interesant? Pentru ca a fost construit de catre scriitor dupa ce fiica sa, Iulia, a murit la doar 19 ani. Dar nu a fost construit oricum, ci in urma unor sedinte de spiritism prin care scriitorul lua legatura cu fiica lui decedata care ii spunea cum doreste sa arate constructia. La finalul realizarii, cladirea a fost folosita numai pentru sedinte de spiritism care faceau legatura dintre lumea vie si cea moarta. Acum este muzeul familiei Hasdeu si gazduieste o multime de opere de arta, inclusiv picturi semnate de Nicolae Grigorescu, dar adaposteste totodata si un aer incarcat de spirite si secrete nevazute.

5 locuri de vis din Romania pe care trebuie sa le vezi imediat cum se indreapta vremea

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze 5 locuri de vis din Romania pe care trebuie sa le vezi imediat cum se indreapta vremea
mai multe