5 motive pentru care trebuie sa-ti duci masina la dezmembrari

5 motive pentru care trebuie sa-ti duci masina la dezmembrari
  • Masina nu mai functioneaza
  • Nu iti cumpara nimeni masina
  • Masina are taxe foarte mari
Distribuie pe Facebook

Pana sa fie scoasa TAXA AUTO, foarte multi posesori de masini mai vechi sau aduse de afara si-au dat seama ca vanzarea lor catre un parc de dezmembrari este cea mai buna afacere. De fapt, in ce conditii merita sa-ti dai masina la dezmembrat?

1. Masina nu mai functioneaza

Daca ai o masina cu motor sau cutie stricate, mai ales daca este o masina veche a carei reparatie costa foarte mult, poate vrei sa te gandesti sa o dai la dezmembrat. Mai precis, decat sa cheltuiesti mai mult decat face intreaga masina, mai bine o radiezi din circulatie si o vinzi unui parc specializat pe dezmembrari. In aceasta categorie intra masinile vechi, modele ceva mai rare, nu foarte intalnite pe strazi, pentru care gasesti un motor de schimb greu si la bani multi. In acest caz ai doua variante: sa o radiezi si sa o vinzi sau sa o dezmembrezi chiar tu. Daca vrei sa o faci tu, ai nevoie de un garaj in care sa depozitezi piesele. Dupa care, le poti posta pe site-uri speciale de piese si sa livrezi piesele si elementele in toata tara. La final, iti vei da seama ca ai facut mult mai multi bani decat daca ai fi vandut-o cu totul.

2. Masina are taxe foarte mari

In cazul in care masina ta este una cu motor mare sau care polueaza mult, inseamna ca impozitul pentru a o trece pe numele tau este urias. Sau daca cumva pentru o masina veche si ieftina ajungi sa platesti RCA anual de 1600 de lei, poate ca nu-ti mai convine. Instabilitatea politica si schimbarea legilor dupa cum bate vantul poate duce la multe astfel de cazuri, adica de masini cu care soferii nu mai stiu ce sa faca din cauza taxelor mari. Asa s-a intamplat atunci cand a intrat in vigoare taxa auto, moment in care mult soferi nu au mai putut sa vanda masinile cu motoare mari. Daca te afli intr-o asemenea situatie, poate nu e o idee rea sa renunti la masina si sa o dezmembrezi. Fie tu singur, fie o vinzi cu totul unui parc specializat. Daca masina sta si nu functioneza, mai mult se strica, asa ca de ce sa nu o transformi in bani?

3. Ai lovit masina

Unul din cel mai des intalnite cazuri de masini duse la dezmembrat este cel in care masina este lovita. Romanii cumpara mii de masini lovite anual din Germania, Spania sau Marea Britanie, pe care le aduc in Romania si le dezmembreaza. Cumpara o epava nefunctionala cu cateva sute de Euro si din piese obtin cateva mii de Euro. In cazul unui sofer obisnuit din Romania, se poate intampla sa fie implicat intr-un accident iar masina fie sa fie dauna totala, fie sa aiba reparatii scumpe care depasesc pretul de piata. In acest caz, daca masina este lovita intr-o anumita zona, dar mai are totusi piese vandabile, merita sa o radiezi din circulatie si sa o dezmembrezi. Sau sa o vinzi intreaga unui parc, dar asta inseamna sa iei putini bani, daca pui confortul mai presus si nu vrei batai de cap.

4. Nu iti cumpara nimeni masina

Chiar daca ai o masina functionala, poate ca vrei sa scapi de ea sau ai nevoie de bani. Daca nu ti-o cumpara nimeni pe banii ceruti de tine, decat sa stea degeaba, o poti transforma in bani. Primul pas ar fi sa o radiezi din circulatie daca nu vrei sa mai platesti impozit degeaba pentru ea. Asta presupune predarea numerelor de inmatriculare la DRPCIV. Dupa care, poti face ce vrei cu ea, fie sa o vinzi unui parc, fie sa o dezmembrezi chiar tu. Noi te sfatuim sa o dezmembrezi tu si sa faci poze la toate piesele, dupa care sa le urci pe un site specializat. Daca vinzi saptamana asta un haion, saptamana viitoare barele fata si spate, dupa care cutia de viteze, volanul si asa mai departe, poti avea un venit constant doar din piese. Ceea ce nu e rau deloc, decat sa ai in fata casei o masina care sta degeaba.

5. Ai o masina cu volan pe dreapta

Cu exceptia unor piese care nu merg la masinile care au volan pe stanga, orice alta piesa merge fara probleme la masinile obisnuite. Daca ai venit de la munca din Anglia si ai adus cu tine o masina care are volan pe dreapta, decat sa o vinzi pe doi lei, mai bine o dezmembrezi. Mai ales daca ai o masina cu mare cautare la dezmembrari, adica un BMW, Audi sau Mercedes-Benz. Daca ai luat din Anglia un BMW E60 cu 1800 de Lire o poti dezasambla si vinde pe bucati, iar dupa un an sa iti dai seama ca ai obtinut vreo 5000 de Euro, suficienti ca sa-ti cumperi un E60 cu volanul pe partea care trebuie.

Chiar daca nu iti dai seama, dezmembrarea unei masini este mult mai profitabila decat vanzarea masinii intregi. Trebuie sa ai insa un garaj, pentru ca daca vinzi usile, capota sau parbrizul, nu vrei sa lasi masina in ploaie. Si mai ai nevoie de timp. Insa este extrem de usor sa vinzi piese din dezmembrari, nu mai ai nevoie de un parc in care sa vina clientii, ci le pui pe net, acolo unde cauta toti cei care au nevoie de piese. Faci cateva poze bune, dai cateva detalii si incepe sa-ti suna telefonul.

Distribuie pe Facebook
mai multe