Cat de repede face 0-100 km/h masina ta?

Cat de repede face 0-100 km/h masina ta?
Zilele trecute am auzit ceva ce mi-a zgariat timpanul: "Am un Logan 1.4 MPI si sunt sigur ca face 0-100 sub 8 secunde!". De fabrica, oficial, un asemenea "bolid" cum e Loganul face vreo 13 secunde pana la 100 de kilometri pe ora, asadar 8 secunde ar fi ceva de neimaginat. Si totusi...
Distribuie pe Facebook

Cine l-ar fi crezut pe individ cand spunea ca Loganul lui 1.4 pe benzina, adica una din cele mai neperformante masini fabricate vreodata, face 8 secunde pana la 100 km/h? Nimeni. Poate ca in mintea lui timpul se dilata altfel, poate ca atunci cand cronometrezi in pat, pe telefon, 8 secunde par o vesnicie, dar cert este ca de la 13 la 8 secunde e cale lunga. Foarte lunga... Si pare imposibil. De fapt, este, mai ales pentru o masina fara modificari din fabrica si veche, cu multi kilometri la bord.

Te-ai gandit ca, in timp, calutii de sub capota incep sa dea coltul, nu sa se inmulteasca. Asa ca, de unde naiba sa obtii un timp mai bun ca cel din fabrica? Insa dupa o filmare menita sa ne demonstreze contrariul, se pare ca timpul 0-100 la un Logan 1.4 MPI, benzina, din prima generatie, nu este de 13 secunde si nici de 8, asa cum sustinea proprietarul. Ci de 10 secunde.

Din film, asa cum sunt mai multe pe Youtube, reiese ca masina face 10 secunde din momentul in care se pune in miscare si pana cand atinge 100 km/h. Cu 3 secunde mai putin ca valoarea declarata de producator, ceea ce pare de necrezut. Stim masina, nu e modificata, e de fabrica, e veche, nu tocmai ingrijita si are ceva reparatii cu sarma si soricei. Deci, de ce e mai rapida ca de fabrica?

Aici intervine si intrebarea noastra: v-ati masurat vreodata timpul 0-100 cu masina personala? Care sunt sansele sa fie masina mai rapida ca in datele oficiale?

Nu vorbim de simulari pe cric sau pe gheata, unde rotile se invart in gol si masina accelereaza ca un Ferrari. Ci de conditii normale, de drum, pe asfalt, cu doi oameni la bord. Crezi ca suntem victimele unei conspiratii prin care producatorii vor sa ne pacaleasca si declara masini mai lente decat in realitate?

Spune-ne parerea ta si ce timp are masina ta de la 0 la 100 km/h. Oficial si neoficial, masurat de tine.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Ghidul soferului DATA PUBLICĂRII: 25 Ianuarie 2018