Ce tepe se mai fac in service-urile auto specializate?

Ce tepe se mai fac in service-urile auto specializate?
  • In unele service-uri platesti pentru piese scumpe si primesti piese ieftine, de calitate inferioara
  • In unele service-uri platesti pentru un schimb de ulei si primesti doar o completare
  • In unele service-uri platesti pentru o reparatie si primesti mai putina benzina in rezervor
Distribuie pe Facebook

Exemplificarea perfecta a teoriei... 'dai un ban, dar stii ca nu-l mai ai'.

Pentru o lunga perioada de timp, service-urile auto specializate au fost sinonime cu calitatea superioara. In ultima vreme insa, banii platiti in plus... s-au dus pe apa sambetei, iar cei care au apelat la aceste statii au regretat la final din mai multe motive:

  • Au platit piese scumpe si au primit unele ieftine

Nu, pe bune acum. Nu este niciun fel de gluma. Obligati sa cumpere piese prin intermediul service-ului la care se face reparatia, mai multe persoane au reclamat ca au gasit pe masini cu totul altceva decat au cerut. Mai exact, in loc sa comande ce a cerut clientul, statia cu pricina a luat piese mai ieftine, de calitate inferioara, pentru un plus de profit.

  • Au platit pentru un schimb de ulei si l-au primit doar pe factura

Diferenta de bani pe care o castiga din comandarea unor piese mai ieftine decat cele dorite si platite de client nu este singura suma necinstita castigata de un service. Unele statii au o metoda similara de operare inclusiv atunci cand vine vorba despre inlocuitul uleiului, care se face doar pe factura. In realitate insa, nici vorba de schimb, ci de... completare.

  • Au platit pentru filtre noi si...

...s-au ales cu unele spalate. Chiar daca si aceasta situatie este una de cascadorii rasului, clientii unor service-uri de renume national nici macar nu au zambit atunci cand au descoperit ca in locul filtrului nou pe care l-au platit, tot ce au primit la schimb a fost acelasi filtru vechi lasat pentru schimbat. Putin spalat si sters cu carpa imbibata in ulei sa arate ca nou, ce-i drept.

  • Au platit pentru diverse lichide si nimic

Motive de suparare au si persoanele care au mers in service pentru un schimb de antigel, de lichid de frana si de servo. Si unele dintre acestea au ramas cu buza umflata dupa ce inlocuirea respectivelor fluide a fost... inlocuita cu o simpla completare. Pai nu trebuie sa manance ceva (mai mult) si gura patronului sau a angajatilor?

  • Au platit ca sa se aleaga si cu alte piese stricate sau fara benzina

Cei mai ghinionisti clienti ai unui service auto sunt cei anuntati ulterior lasarii masinii de alte piese stricate. Teoria conspiratiei sau nu, exista o oarecare posibilitate ca mecanicul sa te fi aranjat. In schimb, altii vor prefera sa te lase fara combustibil in rezervor, inventand diverse scuze - printre care si facutul de ture pentru a se asigura ca totul merge ca uns.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Ghidul soferului DATA PUBLICĂRII: 31 Ianuarie 2017