Cum trebuie sa arate un parc de dezmembrari auto perfect?

Cum trebuie sa arate un parc de dezmembrari auto perfect?
  • Etichetarea si gestionarea pieselor, cea mai importanta trasatura
  • Garantia si posibilitatea de retur le dau incredere cumparatorilor
  • Un sistem de calificative face diferenta
Distribuie pe Facebook

Foarte multi posesori de automobile din Romania apeleaza la parcurile de dezmembrari ca sa-si achizitioneze piese auto. In principal e vorba de elemente pentru caroserie, mecanica si interior, acestea fiind cele mai cumparate piese auto second-hand. Dar cum trebuie sa arate un parc de dezmembrari auto in 2019, ca sa ne convinga sa cumparam de la el?

Dezmembrarile auto din Romania au un succes urias pentru ca parcul auto este invechit, iar costurile unor repere noi sunt mult mai mari decat cele ale pieselor second-hand. Principalele piese cumparate de la dezmembrari sunt elemente de caroserie, precum bare de protectie, capote, portiere, haion, faruri, aripi si asa mai departe. Dar se mai cumpara si diverse elemente care nu sunt considerate consumabile, fie de mecanica, fie de interior, dar si motoare complete sau transmisii.

Dezmembrarile se bazeaza in primul rand pe vehiculele accidentate usor. Atunci cand masinile se ciocnesc, iar vinovatul nu beneficiaza de polita Casco, el trebuie sa isi repare masina. De ce sa dea multi bani pe o bara de protectie fata noua, cand poate sa gaseasca una de la dezmembrari, deja vopsita in culoarea masinii sale, ajungand astfel la un cost total mai mic de jumatatea piesei noi?

Parcurile auto de dezmembrari din 2019 sunt putin diferite. Pe vremuri, erau parcuri uriase, la vedere, in care se plimbau clientii pana gaseau piesa dorita. Se pierdea mult timp si niciodata nu aveai convingerea ca te vei lovi de piesa care trebuie, compatibila 100% cu masina ta. Cumparai o piesa care semana, ajungeai cu ea la service, nu era buna, voiai sa o inlocuiesti sau sa fii despagubit de vanzator, dar nu reuseai mereu. Din fericire, lucrurile au evoluat si parcurile de dezmembrari au devenit un business mult mai reglementat, mai diversificat si foarte sigur.

Piesele din dezmembrari auto se vand inca din 2017, intr-un procent de peste 80% in mediul online. Parcurile de dezmembrari si-au dat seama ca daca vor sa faca bani nu se pot baza exclusiv pe cumparatorii locali care le trec pragul in cautarea unei piese. Asa ca au inceput sa vanda la nivel national online, prin intermediul unor platforme dedicate pieselor.

Parc de dezmembrari

Dar cum arata un parc de dezmembrari auto perfect? In primul rand, un parc de dezmembrari auto este un parc extrem de organizat. Este un parc in care gasesti cele mai intalnite modele de la cei mai cunoscuti producatori. De exemplu, cele mai de succes parcuri de dezmembrari ofera piese pentru marci ca BMW, Audi, Mercedes-Benz, Volkswagen, Ford, Renault, Dacia sau Skoda. Asadar, primul lucru care "tradeaza" un parc de dezmembrari bun este diversificarea.

In al doilea rand, un parc de dezmembrari perfect transforma o masina intrata in parc in multe repere auto, bine organizate pe caprarii. Adica scoate reperele cele mai vandabile si le pune pe categorii, etichetate. De exemplu, scoate bara fata si o pune pe raftul cu alte 250 de bare de protectie de la diverse marci si modele, astfel incat la achizitia online sa nu mai piarda timpul cu dezmembratul ci o trimite in aceeasi zi. La fel si cu piesele de mecanica, motor, anexe, etc, toate sunt demontate si puse fiecare la locul sau. Etichetele, chiar si cu cod de bare, sunt ideale, astfel incat vanzatorul stie imediat daca are piesa pe stoc si unde este in depozitul de piese.

Gestiunea pieselor din dezmembrari este un alt avantaj. Principalii dezmembratori din Romania folosesc un sistem simplu si eficient: scot piesa de pe masina, o verifica si se asigura ca este functionala, o eticheteaza cu un cod de bare si cu o eticheta pe care scrie marca, modelul, motorizarea si anul de fabricatie a masinii de pe care a fost scoasa, dupa care o scaneaza si intra automat in gestiunea parcului de dezmembrari. Scopul este ca, atunci cand cineva face o cerere de oferta pentru un alternator de Audi A3, de exemplu, vanzatorul cauta direct in fisierul cu piese sau in programul dedicat, piesa ii apare ca este pe stoc in depozit, pe raftul 5. Pe scurt, de la o comanda, dezmembratorul poate sa puna piesa la curier in doar 30 de minute.

Pozele sunt si ele importante. Unii dezmembratori fac poze imediat dupa ce scot piesa de pe masina si o baga in depozit, altii doar la cererea clientului. Ideal este sa pozezi toate piesele, pentru ca anunturile online cu piese auto care au poze sunt mai credibile si au mai mare cautare. Asta inseamna sa ai un angajat, sau chiar mai multi, care asta fac toata ziua: pozeaza piesele dezmembrate de mecanici, le eticheteaza si le pun pe categorii, iar in caz de comanda le aduc, le impacheteaza si le trimit.

Parc de dezmembrari

Pe langa sistemul acesta care usureaza toata vanzarea pieselor din dezmembrari, un parc auto care vinde piese second-hand mai trebuie sa raspunda la niste cereri, ca sa fie perfect. In primul rand, trebuie sa ofere garantie. Conform legii, orice produs vandut online, inlcusiv piesele second-hand, trebuie sa beneficieze de garantie de conformitate de 30 de zile. Vanzatorii care nu ofera garantie sunt departe de a fi perfecti, incalcand legea. In plus, un parc de dezmembrari auto perfect trebuie sa ofere si posibilitatea de retur, in caz ca nu este multumit clientul.

In 2019, un parc de dezmembrari auto perfect este unul care vinde online, transparent, pe o platforma specializata care sa-i confere incredere si credibilitate printr-un sistem de calificative. Nu ti-ai dori sa cumperi piese auto de la un vanzator despre care alte zeci sau sute de cumparatori din trecut au zis ca este de incredere? Sau vrei sa cumperi de la cineva necunoscut, despre care nu stii nimic, care ti-ar putea trimite doua caramizi in locul farurilor comandate? O astfel de platforma online pe care se regasesc toate parcurile de dezmembrari din Romania este www.PieseAuto.ro. Aici, toti vanzatorii sunt verificati, iar cei care cauta piese auto le pot vedea calificativele primite de la alti cumparatori, achizitionand piese in cunostinta de cauza, pe baza istoricului pe care il are acel parc de dezmembrari.

In concluzie, un parc de dezmembrari auto este un parc bine organizat, care ofera poze la toate piesele, care onoreaza comanda facuta in cel mai scurt timp, care are anunturile publicate pe o platforma cu calificative, astfel incat clientii sa stie ca au de-a face cu un vanzator serios. In 2019, increderea cumparatorilor este cel mai important criteriu de alegere a unei piese second-hand si vor sa se asigure ca nu iau teapa, verificand calificativele date de alti cumparatori, dar si ca vor cumpara o piesa cu garantie si posibilitate de retur.

Parc de dezmembrari

Distribuie pe Facebook
mai multe