E bine sa te pregatesti din timp. Uite ce sa verifici la masina ta inainte de a pleca in vacanta

E bine sa te pregatesti din timp. Uite ce sa verifici la masina ta inainte de a pleca in vacanta
  • E important sa verifici anvelopele masinii inainte de a pleca in vacanta
  • Incepe cu nivelul de uzura si ai in vedere, de asemenea, presiunea din roti
  • Asigura-te din timp ca totul e in regula sa ai, in caz contrar, cand sa rezolvi problemele
Distribuie pe Facebook

A mai ramas o singura luna pana la mini-concediul de Sfantul Andrei si 1 Decembrie, asa ca daca planuiesti sa iesi din oras cu ocazia respectivelor zile libere...

... atunci asigura-te din timp ca anvelopele masinii nu te vor lasa in mijlocul drumului, luand in considerare urmatoarele sfaturi:

  • Pregateste-te din timp.

Dupa cum precizam si anterior, este foarte important sa verifici din timp rotile masinii. Motivul este cat se poate de simplu: vrei ca orice potentiala problema sa fie rezolvata inainte de ziua plecarii, nu-i asa? Sau preferi ca in dimineata plecarii sa alergi de la un service la altul?

  • Incepe cu nivelul de uzura.

Crede-ne pe cuvant: chiar nu vrei sa observi o taietura, de exemplu, pe autostrada. Asadar, asigura-te dinainte ca totul este in regula, verificand nivelul de uzura in diferite puncte, fie ghidandu-te dupa indicatorul de uzura, fie apeland la ajutorul unui subler de adancime.

  • Vizita la specialist.

Ai dat peste semne anormale de uzura? Ai observat ca pneurile de pe aceeasi punte s-au tocit diferit? Ai impresia ca ale tale cauciucuri au ajuns la limita legala sau tehnica de uzura? In oricare dintre aceste cazuri este bine - ba nu, recomandat - sa apelezi la un specialist.

  • Cum stam cu presiunea?

Verificarea presiunii din roti este esentiala. Ba chiar vitala. Daca in roti nu se regaseste valoarea indicata de constructor, nu este bine deloc. O presiune incorecta poate avea numeroase efecte, de la simpla crestere a consumului de carburant pana la mai grava reducere a manevrabilitatii.

  • Respecta nivelul corect de presiune.

Tinand cont de consecintele unei valori gresite a presiunii in pneuri, simtim nevoia de a relua sfatul respectarii nivelului corect. La riscurile anterior mentionate se mai adauga si aparitia acvaplanarii sau uzura accelerata a cauciucului. Si inca ceva: verificarea presiunii se face cu roata rece.

  • Intotdeauna incearca sa previi si abia apoi gandeste-te la reparatii.

Mai bine previi decat sa tratezi este un sfat care se poate aplica inclusiv in cazul "sanatatii" masinii tale. Pe scurt, nu lasa nimic la voia intamplarii atunci cand vine vorba despre anvelopele masinii tale si verifica tot ce tine de siguranta, longevitate, respectiv eficienta.

Distribuie pe Facebook
mai multe