E important sa ai aceste elemente in vedere. Uite ce ti se poate strica la masina pe timp de iarna

E important sa ai aceste elemente in vedere. Uite ce ti se poate strica la masina pe timp de iarna
Iarna se apropie cu pasi repezi, iar masina ta incepe sa fie in pericol. Uite acele piese care au cel mai mult de suferit din cauza gerului de afara.
Distribuie pe Facebook

1. Franele

In primul si in primul rand, nu lasa niciodata frana de mana trasa atata timp cat afara este iarna. Nu de alta dar, cu putin noroc, atunci cand temperaturile vor cobora sub 0 grade Celsius... te vei trezi cu discurile inghetate.

Cel putin. Daca nu le vrei cumva si ovalizate, atunci nu pleca asa de pe loc, ci apeleaza la un bidon cu apa fierbinte si "fa" cald in spatele jantelor. Este mult mai sanatos pentru sistemul tau de franare.

2. Chederele

Asemeni franelor, nici chederele nu se inteleg prea bine cu frigul. Ba dimpotriva: umezeala ti le va ingheta si, bineinteles, lipi de usa. Vestea buna este ca, dupa cateva minute de efort, vei reusi sa intri in masina. Vestea proasta?

Dupa mai multe sesiuni de tras cu putere de usa, chederul se va deplasa din pozitia initiala, iar automobilul isi va pierde din etanseitate. Ceea ce nu iti doresti, asa ca apeleaza la o solutie speciala pe baza de silicon.

3. Stergatoarele

Predispuse la inghet sunt si stergatoarele. Nu aceasta este insa problema, ci faptul ca urci la volan si vrei sa pleci cu ele lipite de parbriz. Si le pornesti sperand ca situatia se va rezolva de la sine.

Si risti sa distrugi atat motorul electric, cat si tijele care compun sistemul de stergatoare cand cel mai simplu ar fi sa dai drumul la dezaburire si cu o racleta sa inlaturi cat se poate de mult din gheata.

4. Oglinzile retrovizoare

Este o situatie similara cu cea intalnita in cazul stergatoarelor. Apa inghetata lipeste partea mobila de cea fixa, iar fortarea oglinzilor retrovizoare in aceste conditii... ei bine, nu este deloc recomandata.

Pe scurt, concluzia este urmatoarea: porneste incalzirea din dotare si stai departe de butonul de reglare a pozitiei atata timp cat ele nu au fost dezghetate. Altfel risti sa le strici inclusiv motorasul.

5. Macaraua geamului

O alta idee proasta este sa te joci la geamuri pe timp de iarna. Vezi tu, la temperaturi scazute, gheata le lipeste de chedere, iar macaraua nu are nicidecum puterea suficienta pentru a le trage in joc.

Nu se va intampla nimic, daca ai noroc. In acelasi timp insa, exista posibilitatea ca macaraua sa coboare fara geam si sa vezi atunci distractie. Drept urmare, cel mai bine este sa eviti folosirea sistemului inainte de dezghetarea lui.

Distribuie pe Facebook
mai multe