Merita sa mergi in targ pentru o masina second-hand?

Merita sa mergi in targ pentru o masina second-hand?
Cei care au trecut recent prin 'chinul' achizitionarii unui nou vehicul sunt constienti ca exista numai doua solutii mari si late pentru gasirea exemplarului perfect: targul sau internetul.
Distribuie pe Facebook

Fiecare dintre acestea au diverse avantaje si dezavantaje, dupa cum urmeaza:

  • Avantajele vizitarii unui targ auto:

Cel mai mare avantaj al unui targ auto este ca... vezi masina pe viu, bineinteles. Sau, mai corect spus, vezi masina pe care ai pus ochii din absolut orice unghi si coltisor, de la exterior spre interior si chiar sub capota, fara sa te intrebi de ce un anumit detaliu nu a fost fotografiat, de exemplu.

Apoi... castigi timp. Mult timp. Pentru ca, vezi tu, nu mai stai sa bati la fiecare usa in parte, dupa ce in prealabil ai mai si sunat cel putin o singura data la fiecare anunt de pe internet. Cu aceasta ocazie economisesti si cativa banuti: nu la cartela, ci din economia de carburant pe care o faci.

Intr-un final, un alt mare avantaj al cumpararii dintr-un targ auto il reprezinta negocierea la fata locului. Vezi masina, iti place, apoi discuti mult mai usor fata in fata cu omul. Daca nu, treci mai departe, are balta peste. Iar cu atatea exemplare lipite unul de altul, le compari si mai usor.

  • Dezavantajele vizitarii unui targ auto:

Chiar daca la prima vedere ar putea parea paradisul unei persoane aflate in cautarea unui vehicul second-hand, targul auto are si capcanele lui: samsarii, desigur, care cauta sa te faca cu orice pret, fie prin datul kilometrilor inapoi, fie prin pregatirea masinii si asa mai departe.

Un alt dezavantaj il reprezinta surprizele pe care le poti intalni la fata locului. Fiindca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, este foarte posibil ca vizita programata de atata timp sa se incheie cu dezamagire, iar dupa o zi intreaga de cautari... sa nu te alegi cu nimic.

  • Avantajele cautarii unei masini online:

​Nu trebuie sa fii neaparat un geniu pentru a realiza ca este mai usor si, totodata, mai comod sa te uiti dupa o masina pe internet decat daca ai vizita un targ auto. In plus, din pozele, respectiv descrierea anuntului iti poti face o oarecare impresie si despre vanzator.

Desigur, si pe internet vei gasi numerosi samsari dispusi sa iti faca o oferta pe care nu o poti refuza, insa la fel de adevarat este faptul si majoritatea persoanelor 'normale' (a se citi de buna credinta) aleg sa foloseasca internetul pentru a scapa de vehicului din dotare.

Tot la motivele pentru care lumea virtuala este de preferat celei reale atunci cand vine vorba despre achizitionarea unei masini second hand putem trece, de asemenea, si preturile ceva mai mici care se datoreaza concurentei mai mari.

  • Dezavantajele cautarii unei masini online:

Nu exista persoana care sa nu fi gasit ceva pe internet si cu totul altceva la fata locului. Anunturile mincinoase sunt, fara doar si poate, cel mai mare dezavantaj al cautarii unei masini online. Alaturi de timpul si banii pe care ii pierzi 'multumita' acestora.

De mers in targul auto ti se va face, cel mai probabil, si dupa ce vei pierde mai multe sau mai putine minute - depinde acum si de noroc, cu anunturile expirate care, desi nu mai sunt de actualitate, inca nu au fost retrase de pe site-urile de specialitate.

Asadar, acestea fiind spuse, ramane urmatoarea intrebare: tu unde iti cauti masina mult dorita? Preferi sa stai in fata calculatorului si sa vizitezi internetul in speranta gasirii anuntului magic sau iei targul in lungi si lat cu acelasi vis?

Distribuie pe Facebook
mai multe