Merita sa punem suspensii sport pe masina noastra?

Merita sa punem suspensii sport pe masina noastra?
  • Suspensiile sport sunt printre primele modificari aduse unei masini
  • Acestea pot consta in arcuri sport, arcuri si amortizoare, sau suspensii reglabile
  • Inainte de a face vreo modificare la suspensia masinii, este bine sa consulti un specialist
Distribuie pe Facebook

Suspensia sport este una dintre cele mai populare modificari la care apeleaza majoritatea celor care isi cumpara o masina second-hand. Da, uneori este deranjanta si de cele mai multe ori te vei intreba de ce ti-ai montat asa ceva, mai ales pe drumurile patriei, dar de cele mai multe ori vei trece peste aceste, sa le spunem impedimente.

Prima optiune a oricarui sofer care doreste o masina mai rigida si cu o garda la sol mai coborata sunt un set complet de arcuri sport. Acesta este cel mai accesibil ca pret, si se obtine de cele mai multe ori efectul dorit.

Trecand de avantajele vizuale, montarea unor arcuri sport asigura implicit si o tinuta de drum imbunatatita, deoarece centrul de greutate al masinii coboara, iar inclinarea caroseriei, cunoscuta si sub denumirea de body-roll, pe viraje, la franare sau la demaraj, se micsoreaza.

Tipuri de suspensii sport

Majoritatea arcurilor sunt adecvate amortizoarelor de serie, asadar nu afecteaza cursa acestora, iar duritatea este bine echivalata cu nivelul de amortizare al unei masini stock. In cazul celor care nu sunt "plug&play", exista un anumit risc, deoarece pot interveni mai multe incoveniente.

Pentru a se feri de ele, cei care dispun de un buget ceva mai mare, apeleaza la o suspensie completa, adica un set de arcuri sport, si un set de amortizoare sport. Cu acestea, masina nu doar ca va arata bine, ci va avea si o tinuta de drum pe masura aspectului. Astfel, cursa amortizorului va fi mai scurta, iar arcul poate fi automat mai scurt. Un amortizor de serie nu face intotdeauna fata unui arc mai dur.

Tipuri de suspensii sport

Amortizoarele sport fiind mai dure, au de obicei o viata mai lunga decat un amortizor de serie acompaniat de un arc sport.

Ultima optiune pentru cei care vor sa imbunatateasca comportamentul masinii, dar si aspectul, sunt suspensiile sport reglabile. Acestea sunt cele mai potrivite pentru un condus sportiv, si pot fi folosite si in cazul in care vrei sa mergi la o tura de circuit cu prietenii.

In cazul acestui tip de suspensii, arcul este mult mai mic in diametru decat unul sport pe amortizorul de serie, nu induce aproape nici o rezonanta, astfel amortizorul fitreaza doar cursa normala a suspensiei. Cat despre acesta, tija lui este mult mai groasa in diametru, facand astfel fata cu brio la socurile unui condus foarte agresiv.

Tipuri de suspensii sport

Totusi, la achiziotionearea unei astfel de suspensii, este bine sa te consulti cu un specialist. Majoritatea pot fi reglate pe duritate si pe inaltime, si este de preferat ca acest lucru sa fie facut corespunzator, pentru a nu strica comportamentul masinii.

Distribuie pe Facebook
mai multe