Mini-ghid de supravietuire a masinilor in sezonul estival

Mini-ghid de supravietuire a masinilor in sezonul estival
  • Cum utilizati eficient aerul conditionat
  • Ce componente e bine sa verificati
  • Cum alegeti locurile de parcare
Distribuie pe Facebook

Protejarea masinii impotriva temperaturilor crescute este esentiala in sezonul cald. Mai ales daca ne gandim ca se pot strica o multime de lucruri care in timp ne vor costa bani.

Specialistii de la Top Lac Auto Service au creat un mini-ghid de supravietuire a masinii pe durata verii. Afla care sunt cele mai eficiente masuri de protectie a masinii tale si de prevenire a defectiunilor si problemelor care pot aparea din cauza supraincalzirii componentelor masinii tale!

Cum alegeti locurile de parcare

Tapiteria, bordul si volanul se pot degrada cu usurinta din cauza razelor de soare care le incalzesc in mod regulat, ducand in timp la aparitia fisurilor. In plus, un interior foarte incalzit sporeste disconfortul pasagerilor si al soferului si predispune la accidente.

Alegeti locuri de parcare la umbra ori de cate ori aveti posibilitatea sau cautati alternative de parcare in zonele invecinate unde exista spatii cu umbra. Daca nu reusiti sa gasiti un loc de parcare ferit de razele soarelui, parcati masina astfel incat soarele sa bata pe partea din spate a acesteia.

In cazul in care parcati masina in soare, este indicat sa aveti pregatit un parasolar care absoarbe razele soarelui si protejeaza interiorul masinii de caldura excesiva. Pentru a asigura o protectie crescuta, este bine sa utilizati parasolare atat pentru partea din fata, cat si pentru cea din spate. Utilizati folii solare si pentru geamurile laterale.

Supravietuire masina pe canicula

Cum utilizati eficient aerul conditionat

Cand vreti sa racoriti masina, porniti aerul conditionat utilizand timp de cateva minute functia Auto si tineti geamurile inchise sau usor intredeschise cand plecati la drum pentru a ventila habitaclul. Redirectionati aerul catre nivelul picioarelor. Dupa ce interiorul se raceste, inchideti geamurile si activati modul de recirculare a aerului.

Nu utilizati excesiv functia Auto pentru ca veti raci foarte mult interiorul masinii, iar diferenta de temperatura dintre interiorul masinii si cea de afara va fi foarte mare si consumul de combustibil va fi pe masura.

Utilizati in reprize aerul conditionat, la anumite intervale de timp. Folosirea compresorului pentru climatizare solicita suplimentar motorul.

Supravietuire masina pe canicula

Ce componente e bine sa verificati

Razele soarelui afecteaza vopseaua masinii si motorul, dar si bordul masinii care se decoloreaza si devine mai rigid.
La inceputul sezonului cald, este bine sa curatati instalatia de aer conditionat pentru a scapa de bacteriile acumulate care va pot afecta sanatatea.

Verificati bateria pentru ca, din cauza caldurii, probabilitatea ca durata de viata a acesteia sa scada este mai mare. Verificati nivelul antigelului si completati cu cantitatea necesara atunci cand acesta scade.

Urmariti daca presiunea anvelopelor se afla in limite normale. Presiunea poate fi afectata de supraincalzirea anvelopelor. Anvelopele cu o presiune mai mica conduc la un consum mai mare de combustibil, iar cele cu o presiune mai mare genereaza o uzura prematura a sistemului de suspensie a masinii.

Pe durata verii, utilizati ulei de motor cu o vascozitate mai mare conform specificatiilor producatorului masinii.

Verificati stergatoarele si inlocuiti lamelele acestora daca observati fisuri datorate caldurii excesive.

Utilizati lichid de parbriz pentru vara pentru a beneficia de proprietatile antistatice, anticorozive si antiinsecte.

Pentru a preveni fisurarea straturilor de vopsea, puteti aplica periodic ceara. Daca aveti zgarieturi, apelati la polish-ul auto. Astfel, masina va avea un aspect impecabil pe durata intregului sezon.

Folositi produse speciale care protejeaza pielea, vinilinul sau materialul din care este confectionat bordul masinii.

Supravietuire masina pe canicula

Conduceti cu atentie si alegeti cu grija intervalele in care calatoriti

Calatoriti cu masina cand este mai racoare, fie dimineata devreme, fie seara mai tarziu.

Conduceti prudent, in special in zonele unde asfaltul nu este uniform pentru ca, din cauza temperaturii excesive, acesta isi pierde aderenta si nu mai absoarbe petele de ulei, devenind alunecos.

Daca doriti sa va pregatiti corespunzator masina pentru sezonul cald, e bine sa aveti in vedere ca o vizita in service va poate ajuta sa verificati toate aspectele necesare si sa scapati de orice grija. Specialistii de la Top Lac Auto Service va asteapta cu servicii de igienizare a aparatului de aer conditionat, vopsire, ceruire, polish, verificarea uleiurilor, a presiunii anvelopelor, dar si a celorlalte componente pentru ca voi sa va bucurati de o vara confortabila si fara incidente rutiere.

Distribuie pe Facebook
mai multe