Nu trebuie sa lipseasca din masini! Accesorii obligatorii pe timp de iarna

Nu trebuie sa lipseasca din masini! Accesorii obligatorii pe timp de iarna
  • Peria de zapada si racleta nu trebuie sa lipseasca din masina pe timp de iarna
  • Lanturile, lopata si sufa de tractare sunt alte accesorii de care putem avea nevoie
Distribuie pe Facebook

De la banala perie de zapada si pana la compresorul de roti, acestea sunt accesoriile pe care orice sofer ar trebui sa le aiba in masina pe timp de iarna.

  • Peria de zapada

Inainte de a porni la drum dupa o noapte in care a nins fara oprire, asigura-te ca ai scapat de stratul gros de zapada care iti acopera masina. De omatul care a cazut peste parbriz si iti obstructioneaza acum vizibilitatea, dar si de cel care ascunde blocurile optice, placutele de inmatriculare s.a.m.d.

  • Racleta

Zapada nu este singura problema cu care tu, ca si conducator auto, te vei confrunta pe timp de iarna. In unele dimineti te vei trezi, la propriu, cu geamurile masinii inghetate. Abia atunci vei regreta decizia de a nu fi cumparat, pe langa peria de zapada anterior mentionata, si o racleta...

  • Spray de gheata

Pentru momentele in care ai norocul ca gheata de pe parbriz, luneta si celelalte suprafete vitrate sa fie una superficiala si nu groasa de doua degete. Daca soarta nu iti surade in acest sens... lasi deoparte spray-ul de dezghetat si revii la pasul anterior, unde pui la treaba racleta despre care iti spuneam.

  • Lanturi auto

Uneori, indiferent de cum se numesc si cat au costat ele, anvelopele de iarna sunt insuficiente pentru a-ti continua drumul. Tocmai de aceea este bine sa ai la indemana si un set de lanturi pe care sa le montezi pe rotile motrice. Si, bineinteles, de care sa scapi odata ce ai revenit pe carosabil negru.

  • Lopata

Lopata se tine in balcon... doar pe timp de vara. Nu de alta, dar ce te faci daca zapada te prinde la munte, in cine stie ce statiune? Apoi mai exista si posibilitatea ca pana pleci ti se termina programul de la locul de munca un utilaj de deszapezire sa te inzapeasca mai rau decat iarna insasi.

  • Presuri de cauciuc

Ele arata oribil, dar iarna nu este momentul potrivnit pentru a fi fudul. Asa ca daca nu vrei ca la primavara care precede anotimpul rece sa ii faci cadou masinii tale un set de covorase din material textil, fa bine si renunta la acestea de buna voie, inainte de a le murdari cu noroi, zapada si altele.

  • Lichid de parbriz

Cu lichidul de parbriz, situatia sta putin diferit. Mai exact, este recomandat sa umpli rezervorul cu aceasta solutie inca de la primele temperaturi negative care, de obicei, vin pe la sfarsitul toamnei. Un sfat prietenesc: opteaza pentru produse de calitate, daca nu vrei probleme cu parbrizul.

  • Sufa de tractare

Nu stii niciodata cum si cand poti ramane cu masina in mijlocul drumului. La fel cum nu stii niciodata cum si cand un alt participant la trafic trece printr-o astfel de situatie si are nevoie de ajutorul. Si de-aceasta data este recomandat sa optezi pentru produse de calitate, care sa reziste la sarcini mari.

  • Huse cu incalzire

Multe dintre modelele vandute in ziua de astazi de producatorii auto vin inca din fabrica cu scaune incalzite - disponibile in mod optional, in vreo 8 din 10 cazuri, insa daca masina ta nu dispune de asa ceva... doar nu vei cumpara acum alta, nu-i asa?! Vei lua doar niste huse cu incalzire si aia e.

  • Compresor de roti

Fiindca temperatura se schimba, aerul se contracta si rotile sunt mai solicitate, exista posibilitatea de a gasi anvelopele dezumflate in unele dimineti. Tocmai de aceea nu strica sa ai un compresor auto in portbagajul masinii tale. Unul de calitate, care sa umfle rapid roata, de preferat.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Ghidul soferului DATA PUBLICĂRII: 30 Ianuarie 2017