Tu stii ce arata sageata de langa indicatorul de benzina din bord?

Tu stii ce arata sageata de langa indicatorul de benzina din bord?
  • Sageata poate fi spre dreapta sau spre stanga
  • Exista masini la care apare numai cand se aprinde martorul de rezerva
  • Automobilele mai vechi nu detin aceasta trasatura
Distribuie pe Facebook

Mai toate masinile moderne din ziua de azi au un mic semn in bord menit sa te ajute sa gasesti mai usor partea pe care este pozitionata usita de alimentare cu carburant.

Fara indoiala, mai ales atunci cand conduci o masina noua cu care nu esti obisnuit, te poti confrunta odata ce ajungi in benzinarie cu situatia in care nu sti pe ce parte este mica usita de alimentare cu carburant. Producatorii de autoturisme s-au gandit insa la confortul tau, dar mai ales cel al femeilor care intampina dificultati atunci cand ajung la benzinarie, si au dotat automobilele cu un mic simbol care este acolo sa te ajute.

Sageata indicator benzina

In bord, langa ceasul sau indicatorul care iti arata nivelul de carburant, este un simbol cu o pompa de benzina. De obicei, langa acesta, este si o sageata indreptata spre stanga sau dreapta. Rolul acestei sageti este sa-ti arate pe ce parte se umple rezervorul cu carburant, ca sa stii unde pozitionezi masina in benzinarie, astfel incat pistolul sa fie aproape de gura de alimentare.

La unele masini, aceasta sageata apare numai atunci cand se aprinde becul de la carburant, semn ca esti pe rezerva. Cum este cazul acestui indicator de BMW de mai jos, unde sageata a aparut doar langa autonomia ramasa. Lucru nu foarte practic atunci cand vrei sa alimentezi cu benzina inainte de aprinderea becului...

Ei bine, daca pana acum aveai dubii pe ce parte se face alimentarea sau ti s-a intamplat sa tragi peste portbagaj furtunul, chinuindu-te sa pui benzina, de acum inainte cu siguranta stii unde sa te uiti ca lucrurile sa se desfasoare mai usor in benzinarie. Si le poti spune acest lucru si prietenilor!

Sageata indicator benzina

Distribuie pe Facebook
mai multe