Zapada si aparitia ruginii merg mana in mana. Sfaturi si trucuri pentru a iesi cu masina "curata" din iarna

Zapada si aparitia ruginii merg mana in mana. Sfaturi si trucuri pentru a iesi cu masina "curata" din iarna
  • Toate masinile sunt predispuse ruginirii
  • Spala-ti masina in mod regulat
  • Sarurile folosite la deszapezire accelereaza formarea ruginii
Distribuie pe Facebook

Rugina este fara indoiala unul dintre cei mai mari dusmani ai masinii tale. Chiar si cele mai mici zgarieturi sau lovituri pot conduce la ruginirea caroseriei, iar acum ca vine iarna, acest proces este accelerat de umiditatea crescuta si de sarurile de deszapezire.

Iarna mai are foarte putin si isi intra in drepturi, ninsoarea de azi-noapte si scaderea tot mai tare a temperaturilor fiind doar primele semne. Insa acest anotimp cu tot ce implica el este foarte daunator pentru masina ta iar zapada, umezeala si, desigur, sarurile folosite pentru deszapezire accentueaza formarea ruginii.

Un lucru este sigur: toate masinile sunt predispuse ruginirii si, daca nu sunt ingrijite asa cum trebuie, rugina se va forma fara ca tu sa o observi. Exista cateva trucuri si sfaturi care te vor ajuta nu numai sa treci si de aceasta iarna cu caroseria "curata" dar si sa previi indiferent de vremea de afara formarea ruginii.

Dar daca tot am pomenit de iarna, hai sa vedem cum poti sa-ti protejezi masina in urmatoarele trei-patru luni pana la aparitia primilor vestitori ai primaverii. In primul rand, spala-ti masina mai des, cel putin o data pe saptamana sau macar o data la doua saptamani. Doar asa poti sa combati efectele negative pe care sarurile folosite la deszapezire le au asupra caroseriei masinii tale.

Si daca o speli, fie personal fie la o spalatorie specializata, asigura-te sa cureti si partea de dedesubt a masinii, precum si contururile de aripa.

Spalatul masinii cu produse profesionale in mod regulat trebuie sa fie litera de lege, indiferent de anotimp. In acest fel sansele ca acesta sa rugineasca scad enorm pentru ca murdaria nu afecteaza doar aspectul masinii ci contribuie si la cresterea umiditatii, aceasta din urma fiind principala cauza a ruginii.

Deasemenea, ar fi de preferat sa folosesti o ceara speciala pentru caroserie cel putin o data la patru luni. In acest fel vei proteja vopseaua de tot felul de factori externi care ataca suprafata si provoaca orificii in vopsea. Aceste orificii lasa umezeala sa patrunda si cauzeaza ruginirea metalelor.

Un alt sfat potrivit indiferent de vremea de afara: atentie la lovituri, fisuri sau zgarieturi. Chiar si loviturile mici, cauzate de pietricelele ce lovesc masina in timpul mersului pot contribui la aparitia ruginii. La fel si zgarieturile; chiar si cele provocate fara intentie atunci cand cineva deschide usa in parcare, sau trece pe langa masina ta si o zgarie din greseala cu ceva, sau pur si simplu tu, daca asezi lucruri pe capota, plafon sau portbagaj. Chiar si aceste zgarieturi minore sunt daunatoare pentru caroseria masinii tale.

Asa cum ziceam mai sus, acestea cauzeaza mici fisuri care retin umezeala si te trezesti mai apoi cu puncte de rugina.

O alta metoda buna pentru prevenirea formarii ruginii este verificarea si examinarea cu regularitate a masinii. Cauta punctele de rugina, verifica daca exista vopsea desprinsa de pe orice element de caroserie sau daca apar bule in vopsea, acestea fiind primele semne ale problemelor cauzate de rugina.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Ghidul soferului DATA PUBLICĂRII: 19 Noiembrie 2018