A avut noroc cu asigurarea, ca altfel isi lua adio de la masina. Zgarietura de 10 centimetri l-a costat cat o Dacie Logan

A avut noroc cu asigurarea, ca altfel isi lua adio de la masina. Zgarietura de 10 centimetri l-a costat cat o Dacie Logan
  • Reparatia unei lovituri de 10 centimetri l-a costat pe soferul unei Tesla aproape 7.000 de dolari
  • O mare parte din aceasta suma, undeva in jurul a 5.000 de dolari, reprezinta costul manoperei
Distribuie pe Facebook

Un american a descoperit pe propria piele cat de scumpe sunt reparatiile unei Tesla Model 3. Si totul la doar cateva zile dupa ce a primit cheile propriului exemplar.

Dupa cateva luni bune de asteptare, a venit in cele din urma si ziua in care Chris Boylan de la CleanTechnica a fost chemat sa isi ridice mult-visata Tesla Model 3. Inainte sa apuce sa se obisnuiasca cu noua sa masina, care foloseste un display tactil de 15 inch pentru aproape toate functiile si comenzile din dotare, americanul a lovit usor aripa fata de pe partea soferului.

Asa cum era de asteptat, automobilul cu propulsie complet electrica de peste Ocean a fost condus la scurt timp intr-un service specializat. Ceea ce parea insa o reparatie uzuala, de cateva sute de dolari, avea sa se transforme intr-un adevarat soc si cosmar pentru proprietar.

Reparatie Tesla Model 3

Lovitura de aproximativ zece centimetri necesita o "investitie" de aproape 7.000 de dolari. Mai bine de 70% din suma respectiva - undeva in jurul a 5.000 de dolari - reprezenta manopera, mecanicii fiind nevoiti sa inlocuiasca aripa de pe stanga fata, un proces deloc simplu, care presupunea inclusiv inlaturarea... banchetei spate, pentru ca a putea fi deconectata bateria.

Totodata, si spoilerul de la nivelul partii frontale trebuia demontat. Principala problema este ca, odata reinstalata bara, senzorul care masoara distanta dintre automobilul cu propulsie complet electrica de peste Ocean si masina din fata avea nevoie de o recalibrare.

Multe ore de munca s-au dus si pe revopsirea aripii fata de pe partea soferului deoarece aceasta Tesla este finisata intr-o nuanta ceva mai speciala, cu trei straturi. Din fericire pentru proprietar, reparatia s-a facut pe banii companiei de asigurari, insa parca iti vine totusi sa iti pui una-doua intrebari despre modul in care a fost gandit si proiectat noul Model 3 de la bun inceput.

Reparatie Tesla Model 3

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 7 Iunie 2018