A fost surprins s-o vada pe strazi deja. Noua masina ajunge la clienti anul viitor abia

A fost surprins s-o vada pe strazi deja. Noua masina ajunge la clienti anul viitor abia
  • Mercedes a prezentat prima sa masina electrica in luna septembrie
  • Un exemplar al noului EQC a fost surprins deja pe strazile Germaniei
  • Productia de serie nu va lua insa startul mai devreme de anul viitor
Distribuie pe Facebook

Versiunea de serie a conceptului Mercedes Generation EQ a fost surprinsa complet necamuflata, intr-o parcare din Stuttgart.

Mercedes a prezentat la inceputul acestei toamne, cu ocazia unui eveniment special organizat la Stockholm, in Suedia, prima sa masina cu propulsie complet electrica. Este vorba despre versiunea de serie a conceptului Generation EQ, a carei productie nu va lua startul insa mai devreme de anul viitor.

Si cu toate acestea, un astfel de automobil a fost deja fotografiat pe strazi, fara niciun fel de camuflaj la nivel de caroserie. Modelul in cauza face parte, cel mai probabil, din seria de prototipuri scoase in teste de inginerii companiei germane, pentru a se asigura ca toate sistemele functioneaza ca la carte.

Atunci cand va ajunge in showroom-uri, primul Mercedes cu propulsie electrica din istorie va oferi doua motoare si o putere maxima de 407 CP. Echipata in standard cu un sistem de tractiune integrala, versiunea de serie a conceptului Generation EQ - botezata EQC, va accelera pana 100 km/h in 5.1 secunde.

Daca nimic nu se schimba pana la startul vanzarilor, automobilul cu pricina va bifa inclusiv o viteza de top limitata la 180 km/h, plus o autonomie totala de peste 450 km. In ceea ce priveste bateria de 80 kWh, o incarcare pana la 80% din capacitate va dura chiar si 40 de minute, spun oficialii companiei germane.

Primul Mercedes cu propulsie complet electrica din istorie, versiunea de serie a conceptului Generation EQ va fi fabricata atat in Bremen, cat si in China. Lista concurentilor directi cuprinde nume cu rezonanta mai mica sau mai mare, precum Audi e-tron, BMW iX3, Jaguar I-Pace si, evident, Tesla Model X.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 23 Octombrie 2018