Noua masina de la Mercedes e diferita de tot ce a lansat marca germana pana acum. FOTO

Noua masina de la Mercedes e diferita de tot ce a lansat marca germana pana acum. FOTO
  • Mercedes publica primele imagini si detalii ale noului EQC
  • Crossoverul german ofera doua motoare electrice si 407 CP
  • Autonomia totala depaseste 450 de kilometri in ciclul NEDC
Distribuie pe Facebook

Asa cum a promis, Mercedes a dezvaluit la inceputul acestei luni - in cadrul unui eveniment organizat special la Stockholm, mult anticipata versiune de productie a conceptului Generation EQ.

Dragi prieteni, asistam la rescrierea istoriei Mercedes. Astazi, dupa ani de zile in care doar a privit spre Tesla, compania germana a lansat primul avertisment serios pentru modelele producatorului american din Silicon Valley.

Este vorba despre mult anticipata versiune de productie a conceptului Generation EQ, care ascunde in compartimentul motor doua propulsoare electrice - cate unul pentru fiecare punte, si o herghelie formata din 407 CP.

Mercedes EQC

Mercedes EQC

O baterie cu capacitatea de 80 kWh completeaza pachetul tehnic, noul Mercedes EQC anuntand o acceleratie de la 0 la 100 km/h in numai 5.1 secunde, o viteza maxima limitata la 180 km/h, plus o autonomie totala de peste 450 km.

Toate acestea sunt impachetate intr-o caroserie care aduce destul de mult cu cea a conceptului anterior amintit, prima electrica serioasa a companiei germane venind astfel cu un design complet diferit de celelalte produse din gama.

Situatia este valabila intr-o oarecare masura chiar si la interior, acolo unde proaspat lansatul Mercedes EQC mixeaza elemente stilistice noi - vezi aspectul gurilor de ventilatie, cu detalii deja familiare, ca ecranele din bord.

Ramanem la partea estetica si anuntam disponibilitatea inclusiv a unei versiuni AMG Line, care se evidentiaza printr-o pereche de spoilerele agresiv stilizate, jante de pana la 21 de inch, dar si un volan cu parte inferioara plata.

La final, despre prima electrica serioasa a companiei germane mai trebuie spus ca poate fi alimentata pana la o capacitate de 80% in doar 40 de minute cu cel mai rapid incarcator, iar productia se va derula atat in Bremen, cat si in China.

Mercedes EQC

Mercedes EQC

Mercedes EQC

Mercedes EQC

Mercedes EQC

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (76) Poze Mercedes EQC
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 5 Septembrie 2018