"A inceput BMW sa copieze de la Kia?" Noua masina a bavarezilor a starnit un val de critici din cauza grilei frontale

"A inceput BMW sa copieze de la Kia?" Noua masina a bavarezilor a starnit un val de critici din cauza grilei frontale
  • BMW prezinta oficial noul iX3
  • Conceptul are un motor electric de 270 CP
  • Autonomia total este de 400 km
Distribuie pe Facebook

Primele fotografii oficiale ale noului BMW iX3 Concept au ajuns pe internet, iar fanii companiei bavareze nu sunt deloc incantati de ce au vazut.

BMW prezinta cu ocazia editiei din acest an a Salonului Auto International de la Beijing conceptul care anticipeaza primul X3 electric din istoria companiei. Botezat sugestiv iX3, modelul in cauza apeleaza la un motor de 270 CP si o baterie cu capacitatea de 70 kWh.

Nu exista la momentul de fata niciun fel de informatie cu privire la timpul necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h ori valoarea din dreptul vitezei maxime, oficialii bavarezi preferand sa anunte doar autonomia totala. Care se ridica la 400 de kilometri dupa noul ciclu de testare WLTP.

BMW iX3 Concept

BMW iX3 Concept

Totodata, BMW mai afirma ca proaspat lansatul iX3 Concept are nevoie de numai 30 de minute pentru o incarcare completa atunci cand este alimentat la o statie rapida, de 150-kW. O versiune de productie va fi asamblata in orasul Shenyang din China, alaturi de Brilliance Automotive.

Cum informatiile oficiale cu privire la modelul care anunta primul X3 electric din istoria companiei bavareze se opresc aici, sa arunca o privire asupra fotografiile publicate pana la momentul de fata. Si, evident, sa trecem direct la detaliul care a starnit deja un val de critici in online.

Facem referire, evident, la grila frontala a conceptului iX3, care aduce extrem de mult cu celebrul "nas de tigru" caracteristic automobilelor Kia. Este, de altfel, si principalul element care a cauzat numeroase controverse si o furie de nedescris printre cei mai inraiti fani ai BMW.

Aceasta nu este insa singura noutate regasita in formula vizuala a modelului care anunta primul X3 electric din istorie. In acelasi timp, designerii companiei bavareze au operat cateva modificari si la nivel de spoilere sau praguri, complet diferite fiind si jantele din aliaj.

Imagini de la interiorul conceptului BMW iX3 nu avem, dar schimbari majore nu ar trebui sa existe. Este de asteptat ca si varianta de serie sa mizeze pe un panou de bord inspirat de actuala Seria 5, cu un display in partea superioara a consolei centrale care poate fi controlat inclusiv prin gesturi.

BMW iX3 Concept

BMW iX3 Concept

BMW iX3 Concept

BMW iX3 Concept

BMW iX3 Concept

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze BMW iX3 Concept
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 25 Aprilie 2018