A innebunit lumea. Jaguar a transformat acest model legendar intr-o...masina electrica

A innebunit lumea. Jaguar a transformat acest model legendar intr-o...masina electrica
  • Jaguar a dezvoltat un E-Type electric
  • Acesta are o autonimie de 270 de kilometri
  • Va fi expus la festivalul Jaguar Land Rover Tech Fest de la Londra
Distribuie pe Facebook

Constructorul britanic de automobile, prin divizia proprie JLR Classic Works, a transformat un E-Type intr-o masina electrica. Studiul este bazat pe un exemplar roadster din 1968 si din pacate nu va fi prezent la Salonul Auto de la Frankfurt.

Jaguar a construit modelul E-Type intre anii 1961 si 1975 iar frumusetea sa l-a convins pe insusi Enzo Ferrari, care a si spus la un moment dat despre modelul britanic ca este cea mai frumoasa masina din lume.

Jaguar E-Type Zero

De-a lungul anilor, E-Type-ul si-a asigurat locul pe peretele de onoare al industriei auto, iar un exemplar in stare excelenta poate ajunge chiar si la 100.000 de euro, daca nu vorbim desigur de vreo editie limitata sau de un model condus sau detinut in trecut de vreo personalitate.

Jaguar E-Type Zero

Recent, divizia JLR Classic Works din cadrul Jaguar a reconditionat un exemplar 1.5 Roadster din 1968, insa nu pentru a-l vinde la vreo licitatie, ci pentru a-l transforma intr-o masina electrica. Da, ai citit bine, nici noua nu ne-a venit sa credem la inceput.

Jaguar E-Type Zero

Unitatea electrica a fost montata in locul propulsorului original, si dezvolta echivalentul a 229 de cai putere. Aceasta este alimentata de un pachet de baterii litiu ion de 40 kWh, a carui reincarcare dureaza intre 6 si 7 ore, si care ii ofera o autonomie totala de 270 de kilometri.

Jaguar E-Type Zero

Inginerii britanici sustin ca toata puterea este transmisa prin intermediul diferentialului original, si ca noul E-Type Zero atinge 100 de km/h in 5.5 secunde, cu o secunda mai rapid decat atunci cand era propulsat de unitatea termica. Mai mult decat atat, aceasta transformare l-a ajutat sa piarda pana la 46 de kilograme.

Jaguar E-Type Zero

Interiorul a fost refacut la specificatiile originale, insa se pot observa cateva detalii venite direct din secolul 21. Ne referim desigur la instrumentarul de bord digital, la sistemul de infotainment cu display touchscreen si la noile butoane care controleaza farurile cu LED.

Jaguar E-Type Zero

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, Jaguar-ul E-Type Zero nu va fi expus in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. El va putea fi admirat in schimb la festivalul Jaguar Land Rover Tech Fest, care se va desfasura la Londra intre 7 si 10 septembrie.

Jaguar E-Type Zero

Jaguar E-Type Zero

Jaguar E-Type Zero

Jaguar E-Type Zero

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Jaguar E-Type Zero
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 7 Septembrie 2017