A testat, in sfarsit, masina asteptata de toata lumea. Livrarile au inceput in urma cu doar cateva zile

A testat, in sfarsit, masina asteptata de toata lumea. Livrarile au inceput in urma cu doar cateva zile
  • Noua Tesla Model Y porneste in SUA de la aproape 53.000 de dolari
  • Versiunea de baza promite o autonomie de pana la 507 kilometri
  • Acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in 4.8 secunde
Distribuie pe Facebook

Peste Ocean, pe piata din SUA, preturile de vanzare pornesc de la aproape 53.000 de dolari. Versiunea de top costa cu peste 10% mai mult, fara a lua in calcul eventualele dotari optionale.

Dezvelita oficial in urma cu mai bine de un an, chiar la inceputul primaverii trecute, prima Tesla Model Y din istorie se vinde zilele acestea in numai doua configuratii diferite. Lista cu optiuni disponibile debuteaza cu o varianta Long Range, care ofera in schimbul unei sume minime de 52.990 de dolari atat un sprint de la 0 la 96 de kilometri pe ora in 4.8 secunde, cat si o autonomie totala de pana la 507 km.

Cea de-a doua si, totodata, versiunea de top a gamei poarta indicativul Performance si se traduce printr-o masina comercializata la un pret de pornire de 60.990 de dolari, cu acceleratie de la 0 la 96 de kilometri pe ora in 3.5 secunde si autonomie de pana la 506 km, potrivit configuratorului local.

O alta precizare extrem de importanta de facut este ca, indiferent de varianta pentru care s-a optat, prima Tesla Model Y din istorie ofera in standard un sistem de propulsie cu doua motoare electrice si tractiune integrala. Asa cum precizam chiar si anterior, livrarile au debutat oficial in urma cu doar cateva zile, iar testele si impresiile... ei bine, nu au intarziat sa apara, dupa cum si era de asteptat.

Inainte insa de a vedea cum se comporta mult anticipata masina, tinem sa reamintima ca aceasta imprumuta numeroase elemente vizuale de la Model 3, inclusiv interiorul minimalist cu o plansa de bord fara comenzi fizice, fara vitezometru sau alte ceasuri, ci cu un singur display urias.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 26 Martie 2020