A venit de nicaieri si a batut toate masinile de serie de pe Nurburgring. Despre cine este vorba

A venit de nicaieri si a batut toate masinile de serie de pe Nurburgring. Despre cine este vorba
  • NextEV Nio EP9 este cea mai rapida masina de serie de pe Nurburgring
  • Hypercar-ul chinez a batut recordul detinut de Huracan Performante
  • Masina beneficiaza de patru motoare si patru cutii de viteze distincte
Distribuie pe Facebook

Hypercar-ul electric Nio EP9 produs de chinezii de la NextEV este oficial cea mai rapida masina de serie de pe Nurburgring. Modelul necunoscut pana acum in Europa a batut recordul precedent detinut de Lamborghini-ul Huracan Performante.

Daca mai demult tot ce conta pentru o masina era puterea dezvoltata, greutatea si viteza maxima, acum acestor caracteristici li se mai alatura si timpul reusit de respectivul model pe legendarul circuit Nurburgring Nordschleife.

NextEV Nio Ep9

Intinderea de asfalt de 20.8 kilometri din vestul Germaniei este una dintre cele mai periculoase din lume, iar de-a lungul anilor le-a dat batai de cap chiar si unor campioni mondiali precum Niki Lauda. Datorita complexitatii circuitului dar si fortelor extraordinare la care sunt supuse masinile, marii constructori de automobile isi aduc aici cele mai noi modele pentru a le testa si dezvolta.

NextEV Nio Ep9

Pana acum, cea mai rapida masina de serie a fost Lamborghini-ul Huracan Performante, "copilul" minune al italienilor din Sant'Agata Bolognese. Insa acest record tocmai a fost batut de un hypercar chinez, construit de NextEV. Botezat Nio EP9, acesta a parcurs cei 20.8 kilometri in 6 minute, 45 de scunde si 9 zecimi.

NextEV Nio Ep9

Anterior, acest model de care nu a auzit nimeni pana acum a reusit sa mai bata recordul pe acelasi circuit pentru masini electrice, reusind atunci un timp de 7 minute si 5 secunde.

NextEV Nio Ep9

Nio EP9 a fost produs in numai 6 exemplare, fiecare dintre acestea fiind deja achizionate de oficialii constructorului asiatic. Banii rezultati vor fi investiti in dezvoltarea unor modele de serie ceva mai accesibile, primul pe lista find Nio ES8.

NextEV Nio Ep9

Insa vedeta momentului este fara indoiala acest hypercar electric, care ofera patru motoare conectate la patru cutii de viteze distincte. In aceasta configuratie, modelul NextEV dezvolta 1380 de cai putere si atinge 100 de km/h in 2.7 secunde. Chinezii nu au oferit detalii despre baterie, insa au tinut sa precizeze ca autonomia maxima este de 424 de kilometri.

NextEV Nio Ep9

Acest model va fi prezentat in China spre finalul anului 2017, iar lansarea pe piata europeana este deocamdata incerta.

NextEV Nio Ep9

NextEV Nio Ep9

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze NextEV Nio Ep9
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 15 Mai 2017