Are 1900 CP si nu consuma picatura de combustibil. Noul HYPERCAR Pininfarina face suta in mai putin de 2 secunde

  • Are 1900 de cai putere
  • Atinge 100 km/h in mai putin de 2 secunde
  • Are o autonomie maxima de pana la 450 km
Distribuie pe Facebook

Automobili Pininfarina a prezentat, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, un hypercar full-electric botezat Battista. Lansarea pe piata va avea loc anul viitor, iar productia va fi limitata la 150 de exemplare.

Dupa o perioada de teasing destul de lunga, Automobili Pininfarina a lansat intr-un final la Geneva un hypercar electric pe care l-a botezat Battista. Pana aici nimic deosebit, inafara de cuvantul "hypercar", dar detaliile cu adevarat interesante de-abia acum vin.

Pininfarina Battista

Battista ascunde sub caroserie un pachet de baterii cu o capacitate de 120 kWh, furnizat de croatii de la Rimac, care alimenteaza cu curent electric patru motoare cu zero emisii. Acest ansamblu dezvolta nu mai putin de 1.900 CP si 2.300 Nm cuplu, suficient pentru o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in mai putin de 2 secunde.

Pininfarina Battista

La o viteza de trei ori mai mare ajungi in alte 10 secunde, iar bordul digital va indica o viteza maxima de peste 350 km/h. In ciuda performantelor de top, noua Pininfarina Battista are o autonomie mai multe decat generoasa: pana la 450 de kilometri cu o singura incarcare.

Pininfarina Battista

Pentru partea estetica, casa de design s-a inspirat din mai multe modele din trecut. Spre exemplu, partea frontala si forma capotei inferioare te duce cu gandul la Ferrari-ul Sergio, exceptie facand banda LED care lipseste de pe supercarul unicat.

Pininfarina Battista

Avem mai apoi o pereche de stopuri inguste, o aripa spate activa, care are si rol de frana aerodinamica, dar si patru jante cu diametrul de 21 de inch.

Pininfarina Battista

Habitaclul este destul de minimalist cu un volan din fibra de carbon, doua display-uri de o parte si de alta, diferite elemente din aluminiu, piele cu model si lumina ambientala. Clientii au insa la dispozitie un program de personalizare generos, care le permite sa-si configureze masina dupa bunul plac.

Pininfarina Battista

Automobili Pininfarina a anuntat o productie limitata la 150 de exemplare, iar lansarea pe piata va avea loc pe parcursul anului viitor. Masinile vor fi impartite in mod egal intre America de Nord, Europa si Asia/Orientul Mijlociu.

Pininfarina Battista

Pininfarina Battista

Pininfarina Battista

Pininfarina Battista

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (24) Poze Pininfarina Battista
mai multe