Audi a inceput productia de motoare electrice la fabrica de langa Romania

Audi a inceput productia de motoare electrice la fabrica de langa Romania
  • Audi a inceput productia de motoare electrice...
  • ... la fabrica de langa Romania
Distribuie pe Facebook

Potrivit companiei germane, noile unitati vor echipa si viitorul Q6 e-tron, autoturism programat sa debuteze oficial inainte de finalul anului 2024.

Un comunicat de presa publicat in cursul zilei de miercuri anunta ca Audi a inceput productia de motoare electrice pentru automobilele pe care le va construi pe noua platforma modulara PPE la fabrica din Ungaria.

Conform companiei germane, noile unitati vor echipa si viitorul Q6 e-tron, model ce va debuta oficial inainte de finalul anului 2024.

In cadrul documentului mentionat anterior se mai precizeaza si ca Audi va asambla la fabrica din Gyor pana la 2.000 de motoare electrice, in trei schimburi diferite, cu ajutorul unei echipe formate din nici mai mult, nici mai putin de 700 de angajati.

Revenind la Q6 e-tron, bavarezii au dezvaluit in trecut ca acesta va fi oferit, initial, in compania unui sistem de propulsie cu doua unitati si pana la 517 cai putere.

Audi Q6 E-Tron

Audi Q6 E-Tron

Astfel, eterna problema a sprintului de la 0 la 100 de kilometri pe ora ar urma sa isi gaseasca rezolvarea, cu pedala de acceleratie la podea, intr-un timp mai mic de 5.0 secunde, performanta demna de o sportiva pur sange.

Potrivit companiei Audi, masina dotata cu motoare produse la Gyor, pe meleagurile unguresti, va avea o autonomie de pana la 600 de kilometri.

Un comunicat publicat in august facea referire si la o larga varietate de elemente si detalii high-tech, precum semnatura configurabla a luminilor de zi, stopurile dotate cu tehnologia OLED, scaunele fata actionate electric, cu functie de ventilate.

Conform asteptarilor, acelasi Q6 e-tron ar mai trebui sa ofere atat o bancheta spate cu functie de incalzire, cat si instrumente de bord digitale, afisaj pe parbriz...

... instalatie de climatizare cu reglarea automata a temperaturii, difuzoare de inalta fidelitate, semnate de specialistii Bang&Olufsen, un display color pentru pasagerul aflat in dreapta soferului, incarcare wireless a telefonului mobil.

Rezultatul: primul Audi Q6 e-tron din istorie promite a fi unul dintre cele mai reusite SUV-uri cu propulsie electrice, indiferent de unghiul din care este privit.

Audi a inceput productia de motoare electrice la fabrica de langa Romania

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Audi a inceput productia de motoare electrice la fabrica de langa Romania
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 9 Noiembrie 2023