Audi confirma lansarea unui SUV 100% electric pana in 2018

Audi confirma lansarea unui SUV 100% electric pana in 2018
  • Masina va fi lansata in 2018
  • Numele va fi cel mai probabil Q6
  • Autonomia va fi de peste 500 km
Distribuie pe Facebook

In timpul conferintei de presa anuale, oficialii Audi au declarat ca urmeaza sa lanseze un SUV complet electric pana in 2018. Se pare ca numele acestui SUV care se va incarca direct de la priza va fi Q6 E-Tron.

Segmentul crossoverelor electrice devine in urmatorii ani piata cea mai dezbatuta, conform noilor tendinte din piata. Deja, englezii de la Jaguar si-au anuntat dorinta de scoate pe piata o versiune complet electrica a SUV-ului F-Pace, in timp ce Tesla deja a produs modelul X. Pentru a tine pasul cu noile tendinte, cei de la Audi au declarat deja ca pregatesc un SUV electric pe care il vor lansa la inceputul lui 2018. Conform zvonurilor, acesta se va numi Q6 E-Tron.

Seful diviziei de dezvoltare de la Audi, Dr. Ulrich Hackenberg a facut anuntul in timpul discursului de la conferinta anuala de presa a producatorului din Ingolstadt, cand a mai spus ca acest model va avea o autonomie de peste 500 de kilometri. In rest, detalii despre design, performante si siguranta nu au fost dezvaluite.

Viitorul SUV electric de la Audi va fi produs cel mai probabil pe platforma MLB 2 si va purta numele E-Tron, fiind vandut exclusiv cu tractiune integrala. In plus, nemtii au venit chiar si cu o schita de design care anunta acest SUV, fiind insa o caroserie destul de restransa, mai degraba una care seamana cu un break, iar caroseria va fi de tip shooting brake.

Acelasi oficial Audi le-a spus jurnalistilor de la Auto Express ca pregateste in viitorul apropiat, in cursul acestui an, o prezentare oficiala a acestui model. Mai mult, Hackenberg a mai spus si ca Audi lucreaza la o noua tehnologie cu acumulatori de 50 de amperi pe ora si 90 kWh, capabili sa ii ofere viitorului SUV autonomia si viteza necesare pentru a deveni un automobil de mers pe orice fel de drum, nu doar in mediul urban.

Distribuie pe Facebook
mai multe