BMW i3 electric - informatii si poze oficiale

BMW i3 electric - informatii si poze oficiale
  • Autonomie de 160 kilometri
  • Incarcarea completa a bateriei dureaza 8 ore
  • Viteza maxima de 150 Km/h
Distribuie pe Facebook

BMW i3, prima masina electrica de serie a nemtilor, va fi dezvaluit publicului larg pe 29 iulie, la New York. Pana atunci, compania bavareza a oferit primele informatii si poze oficiale legate de hatch-ul electric, dupa nenumarate zvonuri si poze spion scapate pe internet.

Caroseria

BMW i3 este construit in jurul asa numitei structuri "LifeDrive", cu un sasiu unde predomina aluminiul si cu zona pasagerilor construita din plastic ranforsat cu fibra de carbon (CFRP). Aceasta tehnologie a permis constructorului sa faca o masina usoara de doar 1.195 de kilograme, scrie Carscoops.

De fapt, BMW s-a straduit sa taie din greutate la fiecare piesa a autoturismului. De exemplu, rotile sunt din aluminiu forjat si cantaresc numai 7 kilograme fiecare. Totodata, distributia greutatii hatchback-ului subcompact se echilibreaza perfect in proportia de 50:50.

BMW i3 - TehnicBMW i3 - Tehnic

Motorul

Puterea lui i3 vine de la motorul electric amplasat jos, foarte aproape de puntea spate, care genereaza 168 de cai putere si un cuplu constant de 250 Nm. Unitatea de propulsie este si ea foarte usoara (50 de kg) si pune in miscare puntea spate cu ajutorul unei transmisii cu o singura treapta de viteza care ofera un stil de condus in trei moduri: Confort, Eco Pro si Eco Pro+. In plus, noul i3 poate fi comandat, potrivit BMW, si cu un motor clasic, de 34 cp, care creste autonomia in stilul de condus de zi cu zi pana la 250-300 de km.

BMW i3 - Tehnic

Viteza

Viteza de raspuns este aproape instantanee astfel ca masina electrica atinge 100 de km/h in aproximativ 7 secunde, fiind pe aceeasi treapta cu Ford Fiesta ST.
In momentul in care soferul ia piciorul de pe acceleratie intervine electromotorul care recupereaza energia, comutand din modul propulsor in cel generator. Viteza maxima a lui BMW i3 este de 150 km/h.

BMW i3 - Tehnic

Autonomia

Motorul este alimentat de o baterie litiu-ion dezvoltata de BMW Group, care ofera o autonomie maxima intre 130 si 160 km, insa procentul poate creste cu pana la 24% daca se alege modul de condus Eco Pro+. Masina poate fi incarcata la o priza normala, iar o alimentare completa dureaza 8 ore.

BMW i3 - TehnicBMW i3 - Tehnic

BMW spune ca i3 este "prima masina electrica din lume care ofera o conectivitate completa" intre sofer, autoturism si mediul inconjurator. Astfel, serviciile BMW ConnectedDrive vor putea fi accesate cu ajutorul unui card SIM. Potrivit revistei Automobilwoche, citata de BMWblog, i3 va costa intre 35.000 si 40.000 de euro.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze BMW i3 - Tehnic
mai multe