BMW i8: Cum arata supercarul hibrid al bavarezilor

BMW i8: Cum arata supercarul hibrid al bavarezilor
  • Noul BMW i8 debuteaza in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt
  • Propulsia va fi asigurata de un motor pe benzina si unul electric
  • Pana la 362 cai putere si 570 Newton-Metri va oferi noul BMW i8
Distribuie pe Facebook

Primele imagini oficiale ale noului BMW i8 si-au facut aparitia pe internet in cursul acestei dimineti, cu numai cateva zile inaintea mult anticipatului debut al hibridului bavarez de inalta performanta.

Asa cum anuntam si la inceputul lunii trecute, noul BMW i8 este pus in miscare de un tren de propulsie hibrid, ce ofera un total de pana la 362 cai putere si 570 Newton-Metri prin combinarea unui propulsor turbo in trei cilindri, cu o capacitate de 1.5 litri, ce livreaza rotilor spate 231 CP si 320 Nm, si a unui motor electric ce pune la dispozitia rotilor fata alti 131 CP si 250 Nm. Astfel, acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in numai 4.5 secunde, in timp ce viteza maxima este limitata la 250 kilometri pe ora.

De asemenea, fiind un hibrid, noul BMW i8 impresioneaza si la capitolul consum de carburant, automobilul bavarez avand nevoie de aproximativ 2.5 litri de benzina pentru a parcurge clasica distanta de 100 de kilometri. In plus, autonomia promisa de mult anticipatul coupe sport hibrid urmeaza sa depaseasca pragul celor 500 de kilometri. Asta in mod combinat. In mod electric, viitorii cumparatori vor fi nevoiti sa se multumeasca cu o autonomie mult mai mica, de numai 35 de kilometri.

Un alt punct forte al noului BMW i8 este reprezentat de aspectul sau remarcabil, dar in acelasi timp extrem de aerodinamic, insa nu vor fi trecute cu vederea nici constructia sa ultra usoare, unde fibra de carbon joaca un rol esential, pastrand greutate ceva mai mica de 1.490 de kilograme, dar nici distributia maselor de 50:50. In ceea ce priveste aspectul interior, ei bine... acesta ni se dezvaluie astazi in premiera, intr-o prima fotografie oficiale.

Desi nu mai reprezinta nici un secret pentru nimeni, reamintim ca noul BMW i8 va debuta saptamana viitoare, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Vanzarile vor demara cel mai probabil in cursul anului viitor, preturile automobilului sport hibrid al constructorului bavarez reprezentand o mare necunoscuta si la acest moment.

BMW i8

BMW i8

Distribuie pe Facebook
mai multe