BMW i8: Tot ce trebuie sa stii despre supercarul hibrid al bavarezilor

BMW i8: Tot ce trebuie sa stii despre supercarul hibrid al bavarezilor
  • Noul BMW i8 debuteaza in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt
  • Propulsia va fi asigurata de un motor pe benzina si unul electric
  • Pana la 362 cai putere si 570 Newton-Metri va oferi noul BMW i8
Distribuie pe Facebook

Poate ca va mai trece o buna perioada de timp pana ce noul BMW i8 va ajunge in showroom-urile companiei, insa constructorul bavarez nu pierde vremea si ne dezvaluie chiar astazi primele informatii oficiale cu privire la viitorul sau automobil sport hibrid.

Noul BMW i3 nu va fi singura surpriza pregatita de BMW pentru Frankfurt Motor Show. Tot in cadrul evenimentului auto ce va lua startul luna viitoare, constructorul bavarez va prezenta si primul automobil sport hibrid din istoria sa recenta.

BMW i8 - Poze teaser

Pana la 362 cai putere si 570 Newton-Metri

Viitorul BMW i8, caci despre el este vorba, se poate lauda, pentru inceput, cu un propulsor turbo in trei cilindri, de 1.5 litri, capabil sa puna la dispozitia rotilor spate - prin intermediul unei transmisii automate cu sase rapoarte, aproximativ 231 cai putere si 320 Newton-Metri.

De asemenea, automobilul sport hibrid al constructorului bavarez se mai bucura si de prezenta unui motor electric care, prin intermediul unei cutii automate cu doua moduri, transmite rotilor fata de-aceasta data undeva in jurul a 131 cai putere si 250 Newton-Metri.

BMW i8 - Poze teaser

Astfel, cu valori maxime de pana la 362 cai putere si 570 Newton-Metri, noul BMW i8 are nevoie de numai 4.5 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h. In ceea ce priveste viteza maxima, viitorii cumparatori ai automobilului sport hibrid al constructorului bavarez vor fi nevoiti sa se multumeasca cu o limitare la pragul celor 250 kilometri pe ora.

Consum de 2.5 litri la 100 km, autonomie de peste 500 kilometri

Tot in modul combinat, mult anticipatul BMW i8 mai anunta si un consum de carburant de doar 2.5 litri de benzina la 100 de kilometri, in timp ce autonomia promisa de viitorul automobilul sport hibrid al constructorului bavarez depaseste 500 de kilometri.

BMW i8 - Poze teaser

Noul i8 de la BMW poate parcurge insa distante de pana la 35 kilometri si fara a consuma vreun mililitru de benzina sau emite vreun miligram de dioxid de carbon, acest lucru fiind posibil odata ce modul complet electric va intra in functiune.

Coeficient aerodinamic de 0.26 si greutate mai mica de 1.490 kilograme

Desi designul exterior ramane unul dintre marele mistere la acest moment, oficialii BMW ne informeaza inca de pe acum ca viitorul lor i8 va impresiona printr-un aspect aerodinamic, automobilul sport hibrid al constructorului bavarez urmand a beneficia de un coeficient de 0.26 Cd.

BMW i8 - Poze teaser

Mai mult de-atat, multumita constructiei sale ultra usoare, unde fibra de carbon joaca un rol esential, noul BMW i8 poate lauda si cu o greutate ceva mai mica de 1.490 de kilograme. In plus, viitorul automobilul sport hibrid al constructorului bavarez se poate lauda si cu o distributie a maselor de 50:50.

Debut la Frankfurt Motor Show, la vanzare din 2014

Prezentat pentru prima oara in cursul anului 2009, sub forma modelului BMW Concept Vision Efficient Dynamics, noul si mult anticipatul BMW i8 va debuta in premiera mondiala in toamna acestui an, atunci cand Salonul Auto de la Frankfurt isi va deschide larg portile pentru intreaga lume, atat pentru marele public, cat si pentru presa de specialitate.

BMW i8 - Poze teaser

Vanzarile vor demara cel mai probabil in cursul anului viitor, preturile automobilului sport hibrid al constructorului bavarez reprezentand un alt mare mister la acest moment.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (19) Poze BMW i8 - Poze teaser
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 7 August 2013