BYD Tang: SUV-ul chinezesc care consuma doar 2 litri la 100 km!

BYD Tang: SUV-ul chinezesc care consuma doar 2 litri la 100 km!
  • Chinezii de la BYD prezinta oficial noul Tang
  • SUV-ul beneficiaza de un sistem de propulsie hibrid, de 505 CP
  • Consumul mediu nu depaseste 2 litri la 100 km
Distribuie pe Facebook

Cel mai impresionant SUV hibrid al planetei - daca este sa ne raportam cumva la valorile inscrise in cadrul fisei cu specificatii tehnice - nu vine din Germania, SUA si nici macar Japonia. NU!

In cazul in care pui accentul pe eficienta insa, in acelasi timp, visezi si la o serie de performante demne de o sportiva pur-sange... iar asta fara a sacrifica in vreun fel confortul sau practicabilitatea, ei bine... atunci trebuie neaparat sa faci cunostinta cu noul Tang de la BYD.

Botezat dupa cea mai prospera dinastie din istoria Chinei, impresionantul SUV de peste mari si tari beneficiaza de un tren de propulsie hibrid inovativ, ce combina un 2.0 turbo pe benzina cu doua motoare electrice pentru un total de 505 cai putere si 720 Newton-Metri.

BYD Tang

BYD Tang

Nu lipsesc din meniu nici transmisia automata cu sase rapoarte sau sistemul de tractiune integrala, cifrele si numerele rezultate in urma acestui mix fiind absolut memorabile. Iar timpul mai mic de 5 secunde necesar realizarii sprintului 0 - 100 km/h reprezinta o prima dovada.

Si totusi, in ciuda capabilitatilor sale, noul Tang de la BYD este ceva mai mult decat o masina capabila sa livreze acceleratii fulminante. Este compromisul perfect intre rapiditate si consum, cel din urma gazduind in dreptul sau o valoare mai mica de 2.0 litri la 100 kilometri.

Cat despre aspectul vizual, ne abtinem din a da un verdict. Cert este ca exteriorul inspira o agresivitate nemaiintalnita, blocurile optice si grilele decorate cu crom ocupand ceva mai bine de jumatate din partea frontala. Plasticul negru aplicat aripilor laterale aduce un plus de robustete, pe cand partea posterioara ne atrage atentia in special prin tips-urile integrate in design-ul spoilerului.

Daca vine vorba despre interior, ceasurile de bord eclipseaza restul elementelor, dar asta nu inseamna ca busola digitala pozitionata intre gurile de ventilatie centrale, touchscreen-ul de dimensiuni generoase destinat sistemului de infotainment sau scaunele reglabile electric vor trece neobservate. Apropo, ce-ai zice si de niste piele (partial perforata), lemn si... fibra de carbon?

BYD Tang

BYD Tang

BYD Tang

BYD Tang

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (23) Poze BYD Tang
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 26 Ianuarie 2015