Cand a vazut cate a vandut, a incetat sa o mai produca. Masina la care Audi a renuntat de curand

Cand a vazut cate a vandut, a incetat sa o mai produca. Masina la care Audi a renuntat de curand
  • Audi a renuntat la productia modelului R8 e-tron
  • Respectivul automobil ofera doua motoare electrice si 462 CP
  • Clientul avea de platit o suma de 1 milion euro
Distribuie pe Facebook

Chiar daca a pierdut ani buni cu dezvoltarea ei, Audi a renuntat in cele din urma la versiunea electrica a modelului R8. Motivul? Aceasta nu a reusit sa adune nici macar 100 de comenzi in anul si jumatate trecut de la prezentarea oficiala.

Visul celor de la Audi de a oferi un R8 cu propulsie complet electrica nu este unul deloc nou, oficialii producatorului de automobile din Ingolstadt cochetand cu aceasta idee inca de la sfarsitul decadei anterioare.

Iar dupa ani intregi de eforturi financiare si intelectuale, germanii au reusit sa aduca in cadrul Salonului Auto de la Geneva din 2015 o versiune de productie a faimosului proiect R8 e-tron.

Livrat la pachet alaturi de doua motoare electrice sinonime cu un total de aproximativ 462 de cai putere, respectiv model are nevoie de circa 3.9 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 de kilometri pe ora.

Audi R8 e-tron

Audi R8 e-tron

O viteza maxima limitata la 210 km/h si o autonomie de cel mult 450 de kilometri completeaza meniul caracteristic Audi-ului R8 e-tron, dupa cum precizam inclusiv la acel moment.

Cu reintroducerea in scena a supercarului electric din Ingolstadt terminata, revenim la subiectul principal al materialului prezent aici de fata si anuntam ca productia respectivului proiect a luat sfarsit. Pe bune.

Motivul? Oficialii producatorului german de automobile s-au declarat nemultumiti de numarul comenzilor primite in anul si jumatate trecut de la prezentarea oficiala - sub 100.

Exista totusi o explicatie si pentru aceasta situatie, Audi R8 e-tron vanzandu-se exclusiv in Europa. Pretul de 1 milion de euro este insa detaliul care a atarnat cel mai greu la insuccesul respectivului model.

Audi R8 e-tron

Audi R8 e-tron

Audi R8 e-tron

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze Audi R8 e-tron
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 13 Octombrie 2016