Cat este de bun noul VW ID.3 pe timp de iarna. Plus, autonomia obtinuta la -8 grade Celsius

Cat este de bun noul VW ID.3 pe timp de iarna. Plus, autonomia obtinuta la -8 grade Celsius
  • Autonomie maxima de pana la 550 de kilometri
  • Masina de fata promite 330 de kilometri
  • Cat a obtinut la o temperatura exterioara de -8 grade Celsius
Distribuie pe Facebook

ID.3 este primul model 100% electric, de serie, din portofoliul Volkswagen. Teoretic, autonomia este cuprinsa intre 330 si 550 de km (in functie de versiune) dar oare ce inseamna aceste cifre cand afara sunt -8 grade Celsius?

Masinile electrificate si iarna nu fac deloc pereche buna. Asta pentru ca atunci cand temperatura din termometre scade sub zero grade, autonomia se reduce si ea cu cativa zeci de kilometri buni. De aceea si acel fenomen de "range anxiety" este mai pronuntat in lunile reci.

Volkswagen ID.3 este una dintre masinile electrice cu autonomie mare. Adica, versiunea de top promite pana la 550 de kilometri cu o singura incarcare. Varianta de baza, cu cea mai mica baterie, are o autonomie de 330 de kilometri.

Bjorn Nyland a luat acum un astfel de ID.3 - cu baterie de capacitate mica - si a supus-o mai multor teste. Cea mai importanta este, desigur, autonomia.

Nordicul a circulat pe autostrada, cu o viteza medie de 120 km/h, iar afara erau -8 grade Celsius (temperatura medie). Autonomia maxima? 205 kilometri.

Distribuie pe Facebook
mai multe