Cea mai noua masina lansata pe piata din Romania are 183 de cai sub capota, dar nu consuma decat 1.3 la suta

Cea mai noua masina lansata pe piata din Romania are 183 de cai sub capota, dar nu consuma decat 1.3 la suta
  • Cea mai noua masina lansata pe piata din Romania are 183 de cai sub capota, dar nu consuma decat 1.3 la suta
  • Lista cu dotari standard cuprinde inclusiv jante pe 16 inch, plus camera video pentru marsarier
Distribuie pe Facebook

Lista cu dotari standard cuprinde inclusiv jante pe 16 inch, plus camera video pentru marsarier.

Prezentata publicului larg in urma cu aproape un an - inca de la finalul toamnei trecute, cea mai recenta generatie a masinii vandute de Kia sub denumirea de Niro a fost lansata recent, chiar pe parcursul zilelor precedente, si pe piata din Romania. La preturi incepand de la 38.047 de euro - daca vine vorba, cumva, despre varianta plug-in hybrid.

Kia Niro PHEV

Insotita de un benzinar aspirat cu o capacitate de 1.6 litri - cu patru cilindri, plus un motor electric alimentat de o baterie de 11.1 kWh, respectiva versiune vine cu pana la 183 de cai. Livrati exclusiv rotilor de la nivelul puntii fata - de aceasta operatiune ocupandu-se o cutie automata cu sase rapoarte si dublu ambreiaj, conform fisei cu specificatii de ordin tehnic.

Drept urmare, eterna problema a sprintului de la zero la 100 de kilometri pe ora isi va gasi rezolvarea - cu pedala de acceleratie la podea, intr-un timp de aproximativ 9.6 - 9.8 secunde, in functie si de diametrul jantelor instalate: 16 sau 18 inch. Viteza maxima: fie 168, fie 161 de kilometri pe ora, dupa cate se precizeaza in documentul mentionat anterior.

Aceeasi masina comercializata de Kia sub numele de Niro PHEV se mai poate lauda - potrivit brosurii oficiale, si cu un consum mediu de benzina de 1.3 - 1.6 la suta, cu o autonomie electrica de 65 - 59 de kilometri. Plus o echipare standard compusa si din senzori de parcare spate, un display central masiv - cu o diagonala de opt inch, conexiune Bluetooth etc.

Kia Niro PHEV

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (24) Poze Kia Niro PHEV
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 18 August 2022