Cehii de la Skoda fortati sa adopte o strategie ecologica. Superb va primi un sistem de propulsie plug-in hybrid

Cehii de la Skoda fortati sa adopte o strategie ecologica. Superb va primi un sistem de propulsie plug-in hybrid
  • Skoda intra in jocul sistemelor de propulsie hibrida
  • Nava amiral Superb va beneficia de o astfel de propulsie incepand din 2019
  • Pana in 2025, Skoda va lansa 5 noi modele hibride sau electrice
Distribuie pe Facebook

Un purtator de cuvant al constructorului ceh de automobile a confirmat ca nava amiral Superb va primi in 2019 un sistem de propulsie plug-in hybrid. Skoda a fost nevoita sa isi schimbe strategia din cauza normelor de emisii pregatite de UE pentru 2020.

La scurt timp dupa ce au anuntat ca modelul Superb va primi cel mai probabil o versiune sportiva RS, cehii de la Skoda aduc din nou in prim-plan nava lor amiral. De aceasta data, aceasta va deveni mai prietenoasa cu mediul inconjurator.

Dupa izbucnirea scandalului Dieselgate, autoritatile au fost nevoite sa impuna norme de emisii din ce in ce mai stricte, pentru a-i obliga pe marii constructori de automobile sa dezvolte masini care sa polueze cat mai putin.

Exact aceste norme ii forteaza acum si pe cei de la Skoda sa adopte o strategie ecologica, iar in acest sens, incepand in 2019, modelul Superb va beneficia de un sistem de propulsie plug-in hybrid, pe care il va imprumuta de la Volkswagen Passat GTE.

Acesta este compus din motorul pe benzina TSI de 1.4 litri capabil de 156 de cai putere, si dintr-un agregat electric care genereaza echivalentul a 116 cai putere.

Constructorul din Mlada Boleslav nu se opreste insa aici cu electrificarea, si a anuntat inca din vara acestui an ca va lansa un model electric in 2020. Mai mult decat atat, pana in 2025, gama de modele Skoda va include 5 noi astfel de modele.

Unele voci sustin ca primul dintre acestea ar urma sa fie o versiune electrica a citadinei Citigo, bazata pe Volkswagen-ul e-Up. Despre restul, cehii sunt asteptati sa dezvaluie mai multe informatii in prima parte a anului viitor.

Distribuie pe Facebook
mai multe