Chevrolet Volt a fost desemnat Masina ecologica a anului 2011

Chevrolet Volt a fost desemnat Masina ecologica a anului 2011
Autovehiculul electric cu autonomie extinsa Chevrolet Volt 2011 a fost desemnat Green Car of the Year (Masina ecologica a anului) de catre Green Car Journal. Volt este primul autovehicul electric care a castigat acest premiu.
Distribuie pe Facebook
"Asteptam de mult timp acest lucru," a declarat Ron Cogan, redactor si director al revistei americane Green Car Journal si redactor la GreenCar.com. "Autovehiculele electrice care au fost testate pe piata in anii 90 ne-au lansat o provocare, dar nu prezentau o baza solida de afaceri. Cat de mare diferenta face un deceniu!"

Volt ruleaza intre 40 si 80 km doar cu energie electrica, cu o singura incarcare a bateriei, dupa care intra in functiune motorul/generatorul cu cilindree de 1.4 litri pe benzina, generand electricitate pentru a antrena rotile inca 500 km cu un rezervor plin de carburant. Autonomia extinsa a modelului Volt vine in intampinarea nelinistilor privind autonomia asociata autovehiculelor electrice care functioneaza exclusiv cu baterii.

"Premiul Green Car of the Year valideaza promisiunea echipei Chevrolet de a oferi un autovehicul electric practic", a declarat Joel Ewanick, Vicepresedinte de Marketing pentru General Motors in S.U.A., care a condus un model Volt pe o distanta de 3.853 km de la Detroit la Salonul Auto International de la Los Angeles, unde a acceptat premiul. "Volt reprezinta o tehnologie transformationala care va conduce industria automobilistica intr-o noua era a electrificarii autovehiculului."

Alti finalisti ai premiului Masina ecologica au fost: Ford Fiesta, Hyundai Sonata Hybrid, Lincoln MKZ Hybrid si Nissan LEAF. Juriul premiilor Green Car of the Year a fost alcatuit din sase experti in ecologie si industria auto, impreuna cu redactori de la Green Car Journal.

Modelul Chevrolet Tahoe 2-Mode Hybrid este unul dintre castigatorii premiului Masina ecologica de la editiile precedente.


Sursa: Chevrolet
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 23 Noiembrie 2010