Chevrolet Volt primeste premiul ECOBEST 2011

Chevrolet Volt primeste premiul ECOBEST 2011
Distinctia ECOBEST a fost acordata anul acesta autovehiculului Chevrolet Volt si modelului inrudit al acestuia, Opel Ampera. Presedintele AUTOBEST, Dl. Ilja Seliktar, a declarat: "Noi, cei de la AUTOBEST, suntem onorati sa oferim un premiu prestigios acestor modele revolutionare GM".
Distribuie pe Facebook
Tot in cursul acestui an, Chevrolet Volt a primit titlul de "Autovehiculul anului 2011" in America de Nord, fiind ales si "Autovehiculul ecologic al anului 2011" de catre juriul competitiei "Autovehiculul global al anului". Modelul Volt este comercializat in S.U.A. inca de la sfarsitul anului 2010 si, incepand cu luna noiembrie 2011, va fi disponibil si in Europa la dealerii Chevrolet selectati.
Cu o propulsie permanent electrica, modelul Volt are o autonomie de functionare de pana la 80 de kilometri cu alimentare exclusiv de la baterie, cu zero consum de carburant si zero emisii de gaze de esapament. Acesta poate functiona si atunci cand bateria este descarcata, fapt care diferentiaza modelul Volt de celelalte autovehicule electrice.
Autonomia extinsa de functionare, de peste 500 de kilometri, a modelului Volt este asigurata de un motor avansat, pe benzina, cu o cilindree de 1,4 litri, care dezvolta o putere de 86 cp, cu rol de generator electric integrat. In momentul in care bateria este descarcata, generatorul incepe imediat sa alimenteze cu energie electrica unitatea de propulsie electrica.
In regim mixt, nivelul de emisii este de numai 27 g de CO2/km, iar consumul de carburant de 1,2 litri de benzina/100 km. Modelul Volt poate fi utilizat atat in traficul urban, cat si extra-urban, in orice conditii meteorologice, fara a face niciun fel de compromis.
Noul Aveo este al doilea model Chevrolet inscris in lupta pentru castigarea premiului AUTOBEST 2012. Pe 15 decembrie 2011 va fi anuntat oficial numele modelului castigator dintre cele cinci mari finaliste.
Distribuie pe Facebook
mai multe