Cine cumpara o masina electrica primeste 20.000 de lei bonus de la stat

Cine cumpara o masina electrica primeste 20.000 de lei bonus de la stat
  • Ecotichetul poate fi cumulat cu un tichet Rabla
  • Initial, valoarea era de 12.000 de lei
  • Cea mai ieftina masina electrica, peste 20.000 de Euro
Distribuie pe Facebook

Acum, ca regulile de acordare a ecotichetului in formula noua au fost publicate in Monitorul Oficial, cumparatorii de masini electrice vor beneficia de o reducere substantiala din partea statului.

Pentru a incerca sa stimuleze vanzarile de automobile 100% electrice, statul vine cu un bonus suplimentar la final de 2015. Mai precis, daca pana acum la cumpararea unui vehicul electric primeai un ajutor de la stat in valoare de 12.000 de lei, incepand de acum vei beneficia de unul care este de 20.000 de lei. In plus, acestuia i se mai poate adauga si contravaloarea unui tichet Rabla.

Din pacate, acest bonus care poate depasi suma de 6000 de Euro, adica 4500 Ecotichet + 1500 tichet Rabla, nu pare a fi suficient pentru ca vanzarile de masini electrice sa vada o crestere simtitoare. Pentru ca, momentan, aceste automobile 100% cu incarcare de la priza sunt destul de scumpe. Cel mai ieftin automobil urban este Renault ZOE care costa aproape 21.000 de Euro. Urmeaza Volkswagen e-UP! care ajunge la 26.000 de Euro, iar restul, precum Volkswagen e-Golf sau Mitsubishi i-Miev depasest pragul celor 30.000 de Euro.

Pe langa cresterea ecotichetului dedicat celor care vor o masina 100% electrica, cumparatorii mai pot beneficia de un discount de 5000 de lei in cazul achizitionarii unui automobil de tip hibrid plug-in, lucru care nu s-a intamplat pana acum. Acestuia i se poate adauga un tichet Rabla, asa ca doritorii de hibride cu incarcare de la priza pot avea un discount total de aproape 3000 de Euro.

Chiar daca programul Rabla a avut succes in 2015, au mai ramas pentru acest sezon circa 5000 de tichete. Asa ca doritorii de masini electrice care vor sa salveze balenele, copacii si florile de camp, mai pot gasi tichete pentru a beneficia de cea mai mare reducere oferita de stat la cumpararea unei masini noi in Romania. Din nefericire insa, reducerea, chiar daca la o masina de 20.000 de Euro presupune 25% din valoarea totala, trebuie stiut ca in cazul lui Renault ZOE mai este necesara plata unei chirii lunare in valoare de 78 de Euro pentru acumulator. Asadar, calculele trebuie facute putin mai cumpatat. Cat despre o masina pentru care nu mai trebuie sa platesti nimic suplimentar lunar, reducerea de 6000 de Euro este... mult prea mica.

Distribuie pe Facebook
mai multe