Cum sa nu iubesti Tesla? Urmatorul update ii va permite noului P100D sa atinga 96 km/h in numai 2.4 secunde

Cum sa nu iubesti Tesla? Urmatorul update ii va permite noului P100D sa atinga 96 km/h in numai 2.4 secunde
  • Tesla lanseaza luna viitoare un update de soft pentru noua versiune P100D
  • Imbunatatirea cu pricina promite sa taie 0.1 secunde din timpii pentru 0 - 96 km/h si 0 - 402 metri
  • Model-ul S va deveni astfel cel mai rapid automobil de serie din lumea intreaga
Distribuie pe Facebook

Unul dintre cele mai rapide automobile ale planetei, noul Model S P100D este pe cale sa devina si mai rapid multumita unui update de soft pregatit de Tesla.

Anuntata inca de la sfarsitul acestei veri, noua versiune P100D a Model-ului S de la Tesla nu mai necesita niciun fel de introducere ori prezentare. Este suficient sa arunci o privire asupra fisei tehnice si te vei convinge si singur de ce spunem un asemenea lucru.

Mai exact, respectivul automobil cu propulsie complet electrica are nevoie de doar 2.5 secunde pentru a accelera de la 0 la 96 de kilometri pe ora, bateria cu capacitate de 100 kWh punand egal intre sedanul din Silicon Valley si extremul Bugatti Veyron cu motor in 16 cilindri si patru turbine.

Cel putin pentru moment. Nu de alta, dar omul din spatele companiei Tesla - Elon Musk, daca nu ai reusit sa afli pana acum, a dezvaluit recent ca surprizele nu se vor opri aici pentru cei care au pus pana pe un exemplar al noii versiuni P100D.

Ba dimpotriva. Perioada urmatoare va aduce un update de soft atat pentru Model S, cat si pentru Model X, ce va reduce cu 0.1 secunde timpul necesar realizarii sprintului 0 - 96 km/h. Imbunatatirea cu pricina va afecta, intr-un mod similar, inclusiv performanta din dreptul ecuatiei 0 - 402 metri.

Intr-o alta ordine de idei, in cazul sedanului cu propulsie complet electrica din Silicon Valley vom discuta despre 2.4, respectiv 10.6 secunde, pe cand crossover-ul aceleiasi companii Tesla va termina cu acceleratia de la 0 la 96 km/h in 2.8 secunde.

Asadar, acestea fiind spuse, nu mai ramane decat un singur detaliu de precizat. Sau, mai corect spus, de reamintit, si anume pretul de vanzare al noii versiuni P100D - de la 134.500 dolari pentru Model S sau de la 138.800 cum se intampla cu Model X. Si inca ceva. update-ul vine luna viitoare.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 17 Noiembrie 2016