Dacia ar putea lansa un model electric. Cum ti se pare ideea?

Dacia ar putea lansa un model electric. Cum ti se pare ideea?
  • Segmentul modelelor cu propulsie alternativa continua sa se dezvolte
  • Dacia ar putea lansa astfel pe piata primul sau automobil electric
  • Declaratia a fost facuta recent chiar de seful Renault, Carlos Ghosn
Distribuie pe Facebook

Intr-un interviu acordat recent publicatiei britanice AutoExpress, CEO-ul Renault Carlos Ghosn a lasat sa se inteleaga ca Dacia ar putea lansa pe piata un automobil electric in cazul in care acest segment va continua sa se dezvolte.

2012 - 2013 pare a fi una dintre cele mai bune perioade din intreaga istorie a companiei Dacia, constructorul auto de la Mioveni lansand pe parcursul acestui interval de timp nu mai putin de sase noi automobile.

Primul a fost monovolumul Lodgy, care a debutat in premiera mondiala cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din 2012 si a marcat aparitia primei motorizari turbo pe benzina pe o Dacie. A urmat apoi, in cadrul evenimentului Paris Motor Show din septembrie 2012, cea de-a doua generatie a modelelor Logan, Sandero si Sandero Stepway, care aducea ca noutate principala sistemul ESP oferit in echiparea standard.

Un alt moment important s-a petrecut in primavara acestui an, atunci cand constructorul auto de la Mioveni a profitat de Salonul Auto de la Geneva pentru a prezenta noul Logan MCV. In cele din urma, Dacia a lansat cu ocazia evenimentului Frankfurt Motor Show 2013 versiunea imbunatatita a SUV-ului Duster, automobil care, pe langa modificarile de ordin vizual, mai propune si un propulsor turbo de 1.2 litri si 125 cai putere.

Acum, avand una dintre cele mai atragatoare game de autoturisme din industrie, compania romaneasca priveste catre viitor si se gandeste sa arunce pe piata (si) primul model cu propulsie alternativa din istoria sa. Declaratia a fost facuta chiar de Carlos Ghosn, CEO-ul Renault afirmand intr-un interviu acordat recent publicatiei britanice AutoExpress ca Dacia nu va sta cu mainile in san, ci va intra si ea in competitia automobilelor electrice in cazul in care acest segment va continua sa creasca.

Iar cu modele electrice proaspat lansate de germanii de la BMW si conationalii acestora de la Volskwagen... ei bine, acest segment nu are cum sa nu continue sa se creasca!

Distribuie pe Facebook
mai multe