Este inceputul unei noi ere. BMW anunta oficial modelul i5, primul Seria 5 cu propulsie electrica din istorie

Este inceputul unei noi ere. BMW anunta oficial modelul i5, primul Seria 5 cu propulsie electrica din istorie
  • Este inceputul unei noi ere
  • BMW anunta oficial modelul i5, primul Seria 5 cu propulsie electrica din istorie
Distribuie pe Facebook

In doar cateva luni, a opta generatie a BMW Seria 5 Sedan isi va face debutul. Noul model este mai dinamic si mai confortabil ca niciodata si se remarca cu o interpretare moderna a designului sau elegant si sportiv, alaturi de sistemul de operare BMW 8.5 cu ecran central curbat BMW, servicii digitale inovatoare si, pentru prima data, un sistem de propulsie electric pentru versiunea BMW i5.

Arhitectura flexibila a sistemului de propulsie inseamna ca noul BMW Seria 5 Sedan va fi oferit in variante electrice si plug-in hybrid, precum si echipat cu motoare pe benzina si diesel extrem de eficiente, cu tehnologie mild-hybrid 48 V.

La Conferinta Anuala 2023 a BMW Group, Oliver Zipse, presedintele Consiliului de Administratie al BMW AG, a anuntat mai multe detalii despre noua gama de modele BMW Seria 5, indicand ca Seria 5 Sedan va fi disponibila si ca model BMW M Performance electric. "BMW i4 M50 electric arata cum BMW imbina perfect performanta dinamica si mobilitatea electrica", a spus Zipse. "A fost cel mai vandut model BMW M la nivel mondial in 2022. Un model Performance electric de la BMW M GmbH va fi inclus si in noul portofoliu BMW Seria 5 Sedan."

Zipse a dezvaluit ca la alegerea familiara de motoare va fi adaugata si o noua varianta pentru noul BMW Seria 5 Touring. "BMW Seria 5 Touring este foarte popular, in special in Europa", a remarcat el. "Din primavara anului 2024 va veni si intr-o versiune electrica, oferindu-ne un punct de vanzare cu adevarat unic in acest segment."

Sosirea BMW i5 Sedan in segmentul executiv premium, urmata de BMW i5 Touring in 2024, va insemna ca BMW Group continua extinderea sistematica a ofertei sale electrice.

BMW Group are deja automobile electrice si modele cu doua roti in marea majoritate a segmentelor de piata pe care le acopera prin marcile BMW, BMW Motorrad, MINI si Rolls-Royce. Clientii pot alege dintr-o varietate fara egal de vehicule care ofera mobilitate premium cu emisii locale zero, variind de la segmentele mici si compacte pana la modele de clasa medie si cea de lux.

Lansarea la nivel mondial a noului BMW Seria 5 Sedan este programata pentru octombrie 2023.

BMW i5 - Prima poza oficiala

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 22 Martie 2023