Este inceputul unei noi ere. Volvo prezinta oficial noul EX90, primul model cu propulsie electrica din istoria companiei. Suedezii au publicat acum primele informatii si detalii oficiale despre nota de plata

Este inceputul unei noi ere. Volvo prezinta oficial noul EX90, primul model cu propulsie electrica din istoria companiei. Suedezii au publicat acum primele informatii si detalii oficiale despre nota de plata
  • Este inceputul unei noi ere
  • Volvo prezinta oficial noul EX90, primul model cu propulsie electrica din istoria companiei
  • Suedezii au publicat acum primele informatii si detalii oficiale despre nota de plata
Distribuie pe Facebook

Lista cu dotari standard cuprinde inclusiv faruri cu LED. Plus instalatie de climatizare cu reglare automata a temperaturii.

Prezentat publicului larg in urma cu aproape un an si jumatate, inca din ultima parte a toamnei lui 2022, primul automobil oferit de Volvo pe o platforma destinata exclusiv masinilor pe baterii a revenit, de curand, in lumina intensa a reflectoarelor. Explicatia? Oficialii celebrului producator suedez de autoturisme au anuntat recent, chiar pe parcursul acestor zile, primele informatii si detalii oficiale despre pretul de vanzare al noului EX90, respectivul SUV intampinandu-si cumparatorii, mai mult ori mai putin surprinzator, de la caz la caz, alaturi de o nota de plata care porneste, pe piata din Germania, de la suma de 83.700 de euro, potrivit configuratorului local.

Volvo EX90

Volvo EX90

In versiunea de baza, o unitate montata la nivelul puntii spate livreaza rotilor, dupa cum se precizeaza in cadrul fisei cu specificatii de ordin tehnic, un total sinonim cu 279 de cai putere si 490 de Newton-Metri, astfel ca eterna problema a sprintului de la zero la 100 de kilometri pe ora ar trebui sa isi gaseasca, cu pedala de acceleratie la podea, rezolvarea in circa 8.4 secunde. Viteza de top nu va depasi, in schimb, 160 de kilometri pe ora, pe cand acumulatorul de 104 kWh asigura o autonomie de 580 de kilometri, conform documentului anterior mentionat.

Cel mai accesibil EX90 din gama se mai lauda, dezvaluie configuratorul caracteristic Germaniei, si cu o incarcare de la zece la 80% in aproximativ de 30 de minute, seria vestilor bune continuand cu o echipare standard extrem de generoasa. Cu varianta entry-level bucurandu-se si de faruri cu tehnologie LED, de jante cu un diametru de 20 de inch, confectionate din aliaj usor, de senzori de parcare. Plus instrumente de bord digitale si configurabile, scaune fata actionate electric, un display central cu o diagonala de 14.5 inch, sistem de climatizare cu reglare automata a temperaturii, o tapiterie realizata din piele artificiala, volan in trei spite.

Volvo EX90

Volvo EX90

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (70) Poze Volvo EX90
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 13 Martie 2024