Este sfarsitul unei ere. Volkswagen a produs pentru ultima oara acest Golf

Este sfarsitul unei ere. Volkswagen a produs pentru ultima oara acest Golf
  • Este sfarsitul unei ere
  • Volkswagen a produs pentru ultima oara acest Golf
Distribuie pe Facebook

Ultimul exemplar care a parasit linia de productie se remarca, cel putin la exterior, printr-o caroserie de culoare gri.

Prezentat publicului larg in urma cu aproximativ un deceniu, primul Volkswagen Golf cu propulsie electrica din istorie este istorie. Celebrul producator german de automobile a dezvaluit, recent, ca ultimul e-Golf construit vreodata a parasit linia de asamblare a uzinei din Dresden la data de 23 decembrie a anului curent.

Fabricat pana in vara lui 2020 inclusiv in Wolfsburg, respectivul model a reusit sa inregistreze, de-a lungul intregii sale cariere, peste 145.000 de comenzi, potrivit celor mai recente informatii oficiale date publicitatii.

Inlocuit de germanii de la Volkswagen cu noul ID.3, care se bucura de o platforma destinata special automobilelor suta la suta electrice, vechiul e-Golf a fost construit, asemeni versiunilor cu combustie interna, pe celebra arhitectura modulara MQB. Primele variante nu ofereau decat 115 CP, si 190 de kilometri autonomie.

Ulterior, modelul companiei germane a primit o baterie cu aproximativ 50% mai mare decat la momentul lansarii oficiale, 35.8 kWh vs. 24.2 kWh, astfel ca si performantele au crescut pana la 136 CP si 300 de kilometri.

Din punct de vedere vizual, primul Volkswagen Golf cu propulsie electrica din istorie se remarca in special prin accentele albastre si luminile de zi sub forma literei C de la nivelul partii frontale, insa nici jantele cu aspect aerodinamic nu vor trece neobservate. Interiorul nu a primit, in schimb, nicio modificare vizibila.

Revenind la ultimul exemplar iesit de pe linia de asamblare a celebrului producator german de automobile, acesta adopta o nuanta inchisa de gri la nivelul caroseriei, dupa cum reiese inclusiv din urmatoarele imagini oficiale.

Ultimul Volkswagen e-Golf construit vreodata

Ultimul Volkswagen e-Golf construit vreodata

Distribuie pe Facebook
mai multe