Este vestea inceputului de an. Renault confirma primul model electric DACIA pentru 2021-2022

Este vestea inceputului de an. Renault confirma primul model electric DACIA pentru 2021-2022
  • Prima Dacie electrica debuteaza in 2021-2022
  • Descrisa ca fiind un model urban
  • Cel mai probabil este o versiune europeana a lui K-ZE
Distribuie pe Facebook

Fara indoiala cea mai importanta veste a inceputului de an este ca Dacia va primi un model 100% electric in urmatorii doi ani. Anuntul a fost facut chiar de catre francezii de la Renault.

Se tot vorbeste de ceva timp incoace despre un model electric care sa poarte sigla Dacia, dar pana acum nu au existat informatii concrete sau vreo confirmare din partea Renault pe acest subiect.

Renault K-ZE

Ei bine, francezii tocmai si-au anuntat planurile de electrificare ale gamei Grupului si pe "harta" viitoarelor lansari comerciale apare si un model Dacia 100% electric, descris ca fiind un vehicul de oras. Momentan nu se cunosc alte detalii despre mult-asteptata Dacie electrica dar, potrivit documentului, aceasta ar urma sa fie lansata in perioada 2021-2022.

Renault K-ZE

Cele mai multe voci sustin ca ar putea fi vorba despre o versiune europeana, imbunatatita, a lui Renault K-ZE, un vehicul electric de oras, accesibil, pe care brand-ul din Hexagon l-a prezentat anul trecut in China. Acesta este dezvoltat pe arhitectura modelului Kwid si costa de la 7.200 de euro in sus pe piata chineza.

Renault K-ZE

Chiar daca este descrisa ca fiind o masina de oras, K-ZE are o garda la sol decenta, de 151 milimetri, si un portbagaj care poate inghiti cel putin 300 de litri de bagaje. Sub capota ascunde un motor electric care dezvolta echivalentul a 45 de cai putere si un cuplu de 125 Nm iar bateria cu capacitatea de 26.8 kWh permite o autonomie de 271 kilometri in ciclul NEDC. Cel mai probabil, modelul Dacia va beneficia de imbunatatiri in ceea ce priveste puterea motorului si autonomia.

Renault K-ZE

Nu te gandi la cine stie ce performante, in contextul in care Renault K-ZE are o viteza maxima de 105 km/h.

Renault K-ZE

Renault K-ZE

Renault K-ZE

Renault K-ZE

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Renault K-ZE
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 14 Februarie 2020