Ferrari FF de 887 cp care merge cu bioetanol - mai verde, mai puternic

Ferrari FF de 887 cp care merge cu bioetanol - mai verde, mai puternic
Ferrari FF este o masina impresionanta asa cum iese ea din fabrica. Din Maranello, masina vine cu 660 cp, scosi din motorul sau V12 care scoate un sunet ametitor. Insa nu este nici cea mai economica si nici cea mai prietenoasa cu mediul inconjurator. Asa ca o conversie care creste puterea si, totodata, ne imbie cu o poluare scazuta, este pe placul tuturor.
Distribuie pe Facebook

Compania norvegiana Customised.no si-a pus amprenta pe un Ferrari FF. Masinuta italiana cu 4 locuri a primit o conversie la motor, functionand astfel cu bioetanol E85. Prin urmare, motorul V12 al bestiei are acum o putere de 887 cp, ceva mai multi decat cei 660 de caluti cu care iese din fabrica.

Cea mai mare diferenta este insa la emisiile de carbon, care scad de la 360 g/km la sub 100, adica la fel ca o masina din clasa mini, cu motor diesel. Dar, cu un timp de la 0 la 100 km/h, in sub 3 secunde.

Motorul nu a primit vreo turbina, sau alte mijloace clasice de urcare a puterii, ci i-a fost modificat sistemul de alimentare si injectoarele, dar si electronica. Arderea fiind mai eficienta, masina reuseste acum sa stoarca fiecare cal putere din motorul aspirat.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 18 Ianuarie 2012