Grupul PSA Peugeot-Citroen se aliaza cu asiaticii de la Dongfeng pentru dezvoltarea mai multor masini electrice

Grupul PSA Peugeot-Citroen se aliaza cu asiaticii de la Dongfeng pentru dezvoltarea mai multor masini electrice
  • Grupul PSA se aliaza cu Dongfeng pentru dezvoltarea mai multor masini electrice
  • Primul automobil rezultat in urma colaborarii va putea fi achizitionat incepand cu 2019
  • La baza se va regasi o platforma modulara pe nume electric Common Modular Platform (e-CMP
Distribuie pe Facebook

Francezii de la PSA Peugeot-Citroen doresc sa incheie un parteneriat cu producatorul chinez de automobile Dongfeng pentru a dezvolta mai multe modele electrice.

Toate masinile dezvoltate in urma parteneriatului dintre PSA Peugeot-Citroen si Dongfeng vor face parte dintr-o platforma complet noua, denumita electric Common Modular Platform (e-CMP). Acestea vor fi comercializate la nivel global si vor fi lansate sub brandurile deja cunoscute: Peugeot, Citroen, Dongfeng si DS.

Desi inca nu se stiu foarte multe detalii despre noile intrate pe piata automobilelor electrice, se cunoaste deja faptul ca primul model va putea fi achizitionat incepand cu anul 2019.

Peugeot a lansat anul trecut, la Salonul de la Frakfurt, conceptul Fractal, un automobil decapotabil care dispune de 4 locuri, tractiune integrala, lungime mai mica decat a unui 208, dar si de o autonomie de 450 km cu o singura incarcare.

Chiar daca fanii marcii ar dori ca viitoarele automobile electrice sa aiba caracteristici asemanatoare cu Fractal, grupurile PSA Peugeot-Citroen si Dongfeng insista ca modelul lansat la Frankfurt nu va avea nicio legatura cu viitoarele masini care se vor naste in urma acestui parteneriat.

Carlos Tavares, presedintele grupului PSA Peugeot-Citroen a declarat ca, “Viitoarea platforma e-CMP este o piatra de hotar in parteneriatul nostru cu Dongfeng.”; aceasta “va accelera dezvoltarea globala a ambelor grupuri si ne va ajuta sa atingem obiectivele stricte de emisii de dioxid de carbon stabilite pentru 2020.”

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 16 Mai 2016