Honda anunta prima sa masina de serie alimentata cu hidrogen

Honda anunta prima sa masina de serie alimentata cu hidrogen
  • Honda aduce la Tokyo o versiune de serie a conceptului FCV
  • Modelul japonez se lauda cu o autonomie de peste 700 km
  • Sistemul de propulsie e alimentat cu pile de hidrogen
Distribuie pe Facebook

Industria auto se afla la rascruce de drumuri, intreaga planeta fiind recent martora mai multor evenimente contradictorii.

In timp ce Salonul de la Frankfurt ne punea in tema cu solutiile constructorilor de masini pentru reducerea consumului de carburant si a emisiilor de dioxid de carbon, Volkswagen a fost prins de Agentia americana pentru Protectia Mediului (EPA) trisand la testele de poluare.

Aproximativ 11 milioane de automobile sunt afectate de aceasta situatie, iar scandalul continua si in ziua de astazi. Numai ca astazi intreaga planeta a luat o pauza de la cazul DieselGate pentru a face cunostinta cu primul SUV complet electric, in speta Tesla Model X.

Vestile bune nu se sfarsesc insa aici pentru militantii ecologisti, o alta surpriza majora pe care ne-a pregatit-o industria auto venind de la Honda - care tocmai a anuntat lansarea unei versiuni de productie a concept car-ului FCV.

Noul model japonez, al carui nume ramane pentru moment un mare mister, va debuta public cu ocazia Salonului desfasurat la Tokyo in perioada 29 octombrie - 8 noiembrie si se lauda cu un sistem de propulsie alimentat cu pile de hidrogen.

Valorile din dreptul puterii maxime, timpului necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h sau vitezei de top reprezinta si ele o necunoscuta, oficialii Honda preferand sa se limiteze la a preciza ca rivalul Toyotei Mirai ofera o autonomie de peste 700 de kilometri.

In ceea ce priveste departamentul estetic, exteriorul adopta un stil usor nonconformist, blocurile optice integrate in design-ul grilei frontale si detaliile proeminente de la nivelul profilului lateral fiind livrate la pachet alaturi de o parte posterioara inspirata de curentul fastback.

La interior, versiunea de productie a concept car-ului FCV promite sa gazduiasca - intr-un mod confortabil - pana la cinci pasageri adulti, printre insertii de piele, ornamente din lemn, accente metalice si un sistem de infotainment dotat cu ecran tactil de dimensiuni generoase.

Honda FCV de serie

Honda FCV de serie

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 30 Septembrie 2015