Honda ar putea renunta la vanzarea in Europa a hibrizilor CR-Z si Insight

Honda ar putea renunta la vanzarea in Europa a hibrizilor CR-Z si Insight
  • Honda ar putea renunta sa mai comercializeze in Europa modelele CR-Z si Insight
  • Decizia a fost luata din cauza vanzarilor slabe inregistrate de cele doua automobile
  • Hibrizii Honda CR-Z si Insight se vor vinde in continuare pe piata din America si Japonia
Distribuie pe Facebook

Honda ar putea renunta la comercializarea in Europa a hibrizilor Insight si CR-Z din cauza vanzarilor slabe inregistrate de cele doua modele. Decizia ar putea fi mentinuta pana cand isi vor face aparitia noile generatii.

Desi versiunile imbunatatite ale automobilelor nipone vor continua sa fie vandute in America si Japonia, o sursa din cadrul companiei, citata de publicatia Auto Express, a spus ca vanzarile slabe din Europa sunt motivul pentru care s-ar putea sa fie luata aceasta decizie. Totodata, stoparea comercializarii hibrizilor Honda Insight si Honda CR-Z ar putea fi mentinuta pe termen lung, pana la aparitia noilor generatii ale acestor modele, mai scriu jurnalistii britanici.

Actuala Honda Insight este propulsata de un motor pe benzina de 1.3 litri si 88 de cai putere, oferit alaturi de un propulsor electric de 15 cai putere. Consumul mediu al acestui model este de 4.3 litri / 100 de km, iar emisiile de CO2 sunt de 99 g / km.

Desi ultimul CR-Z a spart cumva barierele conventionale prin combinatia unei cutii de viteza manuale atasate unui tren de rulare hibrid, combinatie care ofera celui de la volan o senzatie mai sportiva, vanzarile nu sunt conforme cu asteptarile. Alaturi de propulsorul electric, motorul de 1.5 litri al lui Honda CR-Z livreaza 137 cai putere, consumul mediu de carburant fiind de 5.0 litri / 100 de km, iar emisiile de CO2 de 116 g / km.

Din cate se pare, decizia Honda nu va afecta cele doua viitoare modele hibrid, supercarul NSX si micul Jazz. Primul este asteptat in 2015 si va folosi un propulsor V6 pe benzina cu injectie directa, alaturi de trei motoare electrice. Honda tinteste cu noul NSX o putere combinata de peste 400 de cai.

Intre timp, Honda Jazz hibrid va beneficia de un propulsor clasic de 1.5 litri si de un motor electric, urmand sa aiba un total de 133 de cai putere. Modelul va sosi in primavara anului viitor si va fi echipat cu o cutie cu sapte trepte de viteza si dublu ambreiaj. Consumul mediu ar urma sa fie de 3.3 litri / 100 de km si emisiile de CO2 de 95 g/km.

Distribuie pe Facebook
mai multe