Hyundai ix35 FCEV a obtinut locul patru la Zero Rally 2012

Hyundai ix35 FCEV a obtinut locul patru la Zero Rally 2012
Hyundai a validat performantele SUV-ului cu celule de hidrogen, ix35 FCEV, participand la cursa autovehiculelor cu emisii reduse, Zero Rally, desfasurata in Suedia si Norvegia.
Distribuie pe Facebook
Condus de o echipa de reprezentanti Hyundai si jurnalisti, automobilul a parcurs proba de 314 km a raliului si a obtinut locul al patrulea in clasa hidrogen, devansand mai multi producatori de modele electrice de serie, incluzand autovehicule hibride si autovehicule care utilieaza biocombustibil.
Allan Rushforth, Senior Vice President si COO al Hyundai Motor Europe, a declarat: "Hyundai si-a luat angajamentul de a explora o serie de solutii alternative in materie de energie si in centrul acestei filosofii se afla cercetarea si dezvoltarea autovehiculelor propulsate prin celulele de hidrogen. Participarea de succes in cadrul Zero Rally ofera dovezi suplimentare pentru performanta Hyundai ix35 FCEV si mai mult, demonstreaza viabilitatea hidrogenului ca alternativa a motoarelor cu ardere interna in Europa si in lumea intreaga."
"Hyundai realizeaza pasi importanti in asigurarea unui viitor sustenabil industriei. Testele ulterioare pe drumurile din Europa vor aduce succesul implementarii ix35 FCEV mai aproape de realitate, iar sprijinirea infiintarii si dezvoltarii infrastructurii va spori gradul de preluare si de integrare a hidrogenului drept", a adaugat Allan Rushforth.
Zero Rally este o competitie anuala care reuneste autovehicule cu emisii zero si emisii reduse, ajuns acum la a patra editie. Cei 314 km ai probei de raliu din 2012 au fost parcursi pe Autostrada Verde, cel mai lung drum "eco" din lume, care se intinde intre Sundsvall, Suedia si Trondheim, Norvegia.
Datorita celor doua rezervoare de hidrogen care au o capacitate totala de 5.64 kg, asigurand o autonomie de 525 km, noul Hyundai ix35 FCEV nu a necesitat alimentare si pe parcursul cursei a emis numai apa pura. ix35 FCEV este echipat cu o celula de stocare de 100kW si poate atinge viteza maxima de 160 km/h.
ix35 FCEV are la baza premiatul model SUV compact ix35 - un autovehicul proiectat, dezvoltat si produs la centrul tehnic Hyundai din Europa, special pentru clientii europeni.

Furnizorul oficial al hidrogenului pentru Zero Rally este H2 Logic, alaturi de care Hyundai a semnat un memorandum in luna mai 2011, pentru a promova utilizarea electricitatii in transport, bazate pe hidrogen si pe celulele de hidrogen, in Danerca si Norvegia. In noiembrie 2011, Hyundai s-a alaturat miscarii H2 Scandinavia, prezentand in cadrul parteneriatului cu H2 Logic prima statie de hidrogen din Oslo, Norvegia. Obiectivul proiectului H2 Scandinavia este acela de a spori notorietatea tehnologiei celulei de hidrigen si dezvoltarea infrastructurii care va permite comercializarea vehiculelor de acest tip.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 26 Iunie 2012