Incepe, oficial, epoca masinilor electrice: aproape jumatate din soferi vor o masina cu incarcare de la priza

Incepe, oficial, epoca masinilor electrice: aproape jumatate din soferi vor o masina cu incarcare de la priza
  • 43.000 de persoane intervievate
  • Thailanda, tara cu cei mai multi doritori de electrice
  • Japonia, codasa la chestionarul despre electrice
Distribuie pe Facebook

Asa cum diverse studii ne dau de inteles ca epoca motoarelor cu ardere interna se apropie de sfarsit, in special a motoarelor diesel, un alt studiu recent ne arata ca masinile electrice au sanse sa devina cele mai populare peste vreo 5 ani.

Dalila Research din Statele Unite a realiazt un studiu in 52 de tari. Conform datelor adunate, in urmatorii ani, 4 din 10 soferi planuiesc sa-si cumpere o masina electrica. Asta inseamna ca aproape jumatate din viitorii posesori de automobile vor detina unul care se incarca de la priza.

Studiul realizat in 52 de tari a luat in calcul parerea a 43.000 de soferi care au raspuns la un set de intrebari. Scopul chestionarului a fost de a afla in ce masura oamenii de azi se gandesc la achizitionarea unui autoturism electric in viitor. Se pare ca 40% din totalul persoanelor chestionate planuiesc acest lucru in urmatorii 5 ani de zile.

Acelasi studiu mai spune si ca Statele Unite si Canada sunt tari in care numarul celor care vor o masina electrica nu e foarte mare, aici numai 31% dintre persoanele chestionate spunand ca vor o masina electrica. Mai bine stau tari precum Mexic, cu 39% si Thailanda, unde 66% din totalul de respondenti au spus ca vor o electrica.

China, cea mai poluata tara din lume, a spus in procent de 58% ca isi doreste trecerea la automobile electrice, in timp ce la nivel european, nemtii au raspuns pozitiv mai timid, cu doar 22 de procente. La fel se intampla si in Japonia, acolo unde, se pare, soferii inca nu au prins gustul masinilor electrice, numai 16% spunand ca vor asa ceva.

Din pacate, Romania nu a fost pe lista tarilor intrebate. De fapt, nici nu ar avea cum, tara noastra fiind codasa la acest capitol. Statul nu sustine deloc cumpararea si folosirea masinilor electrice, reusind sa construiasca in ultimii 10 ani doar 2 statii de incarcare. Abia acum, odata cu inceperea Programului Rabla 2017, se vad primele semne de incurajare, Statul oferind o prima de casare de 10.000 de Euro la cumpararea unei masini electrice, in acest caz BMW i3 fiind campion la cereri.

Distribuie pe Facebook
mai multe