Kia isi mareste gama de masini electrice. Sud-coreenii pregatesc o versiune electrica a lui Niro

Kia isi mareste gama de masini electrice. Sud-coreenii pregatesc o versiune electrica a lui Niro
  • Kia pregateste o versiune electrica a crossover-ului Soul
  • Aceasta va fi bazata pe platforma modelului Ioniq
  • Este asteptata sa debuteze cel mai probabil in 2018
Distribuie pe Facebook

Un oficial de rang inalt al constructorului sud-coreean de automobile a declarat ca se ia serios in calcul dezvoltarea unei versiuni full electrice a crossover-ului Niro.

Avand in vedere popularitatea modelului Niro, si mai ales faptul ca de la lansarea sa din luna August si pana acum, au comercializat 1,000 de versiuni hybrid ale acestui model, sud-coreenii se gandesc serios sa mearga mai departe.

In acest sens, Tae-Hyun Oh, seful de operatiuni din cadrul Kia Motors a declarat ca se ia in calcul extinderea gamei de masini electrice, care deocamdata include modelele Ioniq si Soul. Acestora ar urma sa li se alature in viitorul apropiat o versiune full electrica a crossover-ului Niro.

Oficialul a mai sustinut ca proportiile si utilitatea acestui model, combinate cu standardele din ce in ce mai stricte ale emisiilor, i-au incurajat pe sud-coreeni sa se gandeasca la aceasta decizie.

Varianta electrica ar urma sa fie dezvoltata pe aceeasi platforma cu modelul Ioniq, care a debutat pe piata din Coreea de Sud la inceputul acestui an, si care ofera 3 optiuni de propulsie: hybrid, plug-in hybrid si un agregat electric. Acesta din urma foloseste un pachet de baterii de 28 kWh, si are o autonomie maxima de aproximativ 180 de kilometri.

Singurul model din gama Kia care vine exclusiv cu un motor electric este Soul. Momentan acesta are o autonomie de doar 150 de kilometri, dar constructorul coreean ii pregateste deja o varianta imbunatatita. Aceasta va fi lansata cel mai probabil in 2018, si printre altele, va veni cu o autonomie mult mai mare, care sa ii permita sa concureze de la egal la egal cu Chevrolet-ul Bolt si cu Tesla Model 3.

Crossover-ul Niro a fost pentru prima data prezentat ca si concept in 2013, la Salonul Auto de la Frankfurt, urmand ca in acest an, la Salonul Auto de la Chicago, sa debuteze ca si versiune de productie.

Distribuie pe Facebook
mai multe