Masinile electrice Nissan, crestere de 45% la nivel european anul trecut pentru flote

Masinile electrice Nissan, crestere de 45% la nivel european anul trecut pentru flote
  • 45% crestere a vanzarilor de flote electrice Nissan
  • Posta Austriaca are 260 de vehicule e-NV200
  • 0.03Euro/km este costul de functionare
Distribuie pe Facebook

Chiar daca in Japonia marca Nissan are ceva probleme legate de scandalul cu Mitsubishi, in Europa lucrurile se desfasoara excelent. Cel putin pe partea de vehicule electrice, acolo unde anul trecut japonezii au inregistrat o crestere de 45% fata de 2014.

Nissan tocmai a anuntat ultimele cifre de vanzari pentru masinile electrice comercializate in Europa. Acestea au inregistrat o crestere pentru al 4-lea an consecutiv, in special modelele LEAF si e-NV200, care au crescut cu 45% fata de anul precedent. Iar acest lucru nu poate insemna decat un singur fapt: e clar ca tot mai multi europeni cauta masini electrice pentru a salva natura, dar si pentru a face economii la carburant.

Compania japoneza a vandut in 2015 7.500 de automobile compacte Nissan LEAF si utilitare e-NV200 catre operatori de flote si municipalitati din toate orasele mari ale Europei. Asta a propulsat marca Nissan in topul vanzarilor de masini electrice catre flote, avand in prezent 28% cota de piata.

Masini Nissan electrice

De departe, cei mai multi clienti ai acestor vehicule electrice sunt persoane juridice care cumpara mai multe automobile. Cele doua modele comercializate se pare ca au un cost de operare de numai 0.03 Euro/kilometru, intretinere ieftina, ceea ce duce costurile totale undeva la 40% procente sub functionarea unei masini diesel sau pe benzina, lucru apreciat de firme de toate felurile.

Printre companiile care au cumparat in numar mare modelul e-NV200 se numara serviciile postale. De exemplu, Posta din Austria foloseste 160 de asemenea vehicule si, datorita costurilor scazute, a comandat inca 100 de unitati pentru a livra pachete in diverse orase aglomerate. Speram ca usor-usor sa vedem si in Romania o crestere semnificativa a numarului de masini electrice, in special in sectorul privat, poate la companiile de curierat, de livrari si transport. Dar, de ce nu, si in randul structurilor de ministere, fie la Politie, Ambulanta sau Pompieri.

Masini Nissan electrice

Distribuie pe Facebook
mai multe