Mazda MX-30 rechemata in service in Europa. Defectiunile descoperite

Mazda MX-30 rechemata in service in Europa. Defectiunile descoperite
  • Aproape 12.000 de exemplare MX-30 rechemate in service in Europa
  • Remedierea implica un simplu update de software
  • Primul model electric de serie din istoria Mazda
Distribuie pe Facebook

Mazda recheama in service aproape 12.000 de exemplare MX-30 comercializate pe piata din Europa. Cele doua defectiuni pot fi remediata prin intermediul unui update de software.

MX-30 (pe care l-am testat si noi) este primul model electric de serie produs vreodata de Mazda. Constructorul nipon l-a prezentat lumii intregi in 2019, cu ocazia Salonului Auto de la Tokyo, iar debutul pe piata a avut loc in toamna lui 2020.

Acum, dupa cateva luni de la acel moment, Mazda a anuntat un recall pentru 11.774 de exemplare MX-30 comercializate in Europa. Dintre acestea 3.825 au ajuns in Germania.

Prima defectiune are legatura cu stopurile de frana. Acestea se pot aprinde atunci cand masina ruleaza in marsarier, chiar daca pedala de frana nu este apasata. Mazda nu a precizat la cate masini a fost descoperita aceasta problema.

Al doilea motiv pentru aceasta rechemare in service este descris in felul urmator: "Daca masina trece de pe o suprafata alunecoasa a drumului (acoperita, spre exemplu, cu gheata) pe o suprafata cu aderenta ridicata si soferul actioneaza frana, este posibil ca vehiculul sa inainteze dupa ce este eliberata pedala de frana."

Sistemul Motor Hill Assist interpreteaza gresit aceasta oprire in anumite situatii, sustin reprezentantii Mazda. Circa 11.261 de vehicule ar fi afectate.

Remedierea celor doua defectiuni dureaza aproximativ 20 de minute si implica un simplu update de software. In lipsa unei functii de update over-the-air, proprietarii masinilor afectate trebuie sa viziteze cel mai apropiat service autorizat Mazda.

Costurile sunt acoperite de producator.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 19 Februarie 2021