Mercedes nu a glumit cand a spus ca E63 AMG renunta la motorul V8. Britanicii anunta ca noul model va avea un propulsor cu doar sase cilindri in linie

Mercedes nu a glumit cand a spus ca E63 AMG renunta la motorul V8. Britanicii anunta ca noul model va avea un propulsor cu doar sase cilindri in linie
  • Mercedes nu a glumit cand a spus ca E63 AMG renunta la motorul V8
  • Britanicii anunta ca noul model va avea un propulsor cu doar sase cilindri in linie
Distribuie pe Facebook

Benzinarului cu o capacitate de trei litri i se va alatura, mai mult sau mai putin surprinzator, o unitate electrica. Cu propria cutie de viteze.

Prezentat publicului larg in urma cu mai bine de sapte ani, actualul Mercedes E-Class se apropie cu pasi mari si repezi de sfarsitul glorioasei sale cariere. Ce-i drept, nemtii nu vor renunta sa mai ofere un rival pentru Audi A6 si BMW Seria 5, inginerii celebrei companii cu sediul in Stuttgart lucrand din greu, zilele acestea, la viitoarea generatie a legendarului automobil de clasa mare.

Asteptat sa isi faca aparitia pe strazi si in showroom-uri, la vanzare, inainte ca 2023 sa devina istorie, respectivul autoturism isi va intampina clientii, oarecum inutil de mentionat, in nenumarate versiuni de motorizare. Printre optiunile disponibile se va regasi, mai mult ori mai putin surprizator, si o varianta de performanta E63 AMG, insotita, pentru prima data, de un sistem de propulsie plug-in hybrid.

Conform britanicilor de la Autocar, configuratia in cauza va combina o unitate I6 de trei litri, pe benzina, cu un motor electric acompaniat de propria transmisie, cu doua rapoarte. Astfel, cumparatorii vor putea experimenta, la apasarea pedalei de acceleratie, un total de peste 700 de cai putere si 1.200 de Newton-Metri, potrivit informatiilor obtinute de publicatia din Marea Britanie.

Inutil de precizat, din peisaj nu va lipsi nici tractiunea integrala inteligenta, astfel ca urmatorul Mercedes E63 AMG ar trebui sa sprinteze de la zero la 100 de kilometri pe ora in numai 3.0 - 3.2 secunde. Ulterior, viitorul concurent al actualelor Audi RS6 si BMW M5 isi va continua incursiunea, atunci cand producatorul instaleaza pachetul AMG Driver, pana la o viteza de top de 300 de kilometri pe ora.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 9 Februarie 2023